De ideale achterwand van uw nieuwe keuken

De ideale achterwand van uw nieuwe keuken

Er zijn ontelbare mogelijkheden om uw keukenachterwand aan te kleden. Bent u op zoek naar een achterwand? Lees hier meer over de laatste trends.

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken maar weet u niet welke achterwand daar het beste bij past? Of bent u juist op zoek naar een nieuwe uitstraling voor uw keuken?

Door middel van een nieuwe achterwand hoeft u niet heel uw keuken te veranderen om de keuken een nieuwe look te geven. Bovendien hoeft een nieuwe achterwand in de keuken helemaal niet moeilijk en ingewikkeld te zijn. Belangrijk is wel dat de keukenachterwand moet passen bij de gebruikte materialen in de keuken.

In deze blog laat Keuken Kampioen u kennismaken met een aantal trends. Laat u inspireren!

Tegels

Vroeger waren keukenachterwanden standaard betegeld. Dat een betegelde achterwand iets van vroeger is, betekent niet dat het nu niet meer kan. Integendeel zelfs; er zijn hele mooie nieuwe trends. Tegenwoordig zijn er talloze opties aan tegels om je keuken een bepaalde uitstraling te geven. Zo kunt u bijvoorbeeld door het gebruik van kleurrijke Portugese of Spaanse tegels zorgen voor een vrolijke en frisse look in je keuken.

Of kunt u metallic tegels gebruiken voor de achterwand van uw keuken om juist een retro-look te creëren. Wilt u graag een unieke keuken realiseren met tegels? Dan kunt u gebruik maken van mozaïek tegels.

Een mooi voorbeeld waarbij de sfeer van de keuken mede wordt bepaald door de achterwand van de keuken is de Steinhaus Riesling van de Keuken Kampioen collectie. Door de kleine zwarte tegels op de achterwand krijgt deze hoekkeuken een landelijk-moderne sfeer.

Grote tegels of verticale tegels

Grote tegels als achterwand zijn bijvoorbeeld helemaal in. Denk daarbij aan tegels van zestig bij dertig centimeter of nog groter. Daarnaast zijn natuurlijke kleuren op dit moment in de mode, zoals de kleuren zwart, antraciet en grijs. U ziet tegenwoordig ook dat tegels verticale vormen hebben in plaats van de standaard vierkante vorm. De verticale tegeltjes in deze Steinhaus Riesling keuken zorgen bijvoorbeeld voor een moderne en landelijke uitstraling.

Glazen wanden voor een moderne look

Glazen achterwanden zijn tegenwoordig ook helemaal hip en een perfecte keuze als u houdt van een moderne keukenstijl. Een glazen achterwand is ideaal wanneer u weinig ruimte in uw keuken heeft. Doordat een glazen wand zonlicht reflecteert lijkt uw kleine keuken een stuk groter. Daarnaast geeft een glazen achterwand in uw keuken een moderne en strakke uitstraling. Bovendien is een glazen achterwand bestand tegen meerdere schoonmaakmiddelen, waardoor de achterwand van uw keuken makkelijk schoon te houden is.

Een persoonlijke touch

Wilt u liever een persoonlijke touch aan uw keuken geven? Het kan hartstikke mooi zijn om een foto of afbeelding als keukenachterwand te nemen. Bij PimpYourKitchen kunt u bijvoorbeeld eenvoudig uw eigen achterwand ontwerpen. U kiest wat u maar wilt, van kruiden en groenten tot landschappen. Dit maakt uw keuken smaakvol en uniek.

Stoer met beton

Een andere keukentrend is een betonnen achterwand. Het geeft een industriële, robuuste en stoere uitstraling. Als u kiest voor een achterwand die dezelfde kleur heeft als het aanrechtblad, houdt u uw keuken strak!  
 

Kom langs

Wilt u meer inspiratie voor keukenachterwanden? Kom langs bij een van onze showrooms of maak een afspraak met een van onze adviseurs. Zij staan er altijd voor open om uw vragen te beantwoorden.

Terug
Sluiten