De vijf belangrijkste keukentrends van 2015

De vijf belangrijkste keukentrends van 2015

Het jaar 2015 heeft weer volop trends voor ons in petto. Niet alleen de kleuren en stijlen van kleding en interieur veranderen. Ook keukentrends wijzigen continu.

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken? Dan wilt u natuurlijk wel dat deze helemaal van nu is. Daarom gingen wij voor u op zoek naar alles wat een keuken anno 2015 eigentijds maakt. Welke kleuren zijn in, welke materialen doen het goed en welke sfeer willen we neerzetten?Aan de hand van de antwoorden op deze vragen ontwikkelden we onze gloednieuwe collectie. We kunnen u één ding vertellen: onze keukens zijn minimalistischer, maar persoonlijker dan ooit.

Beton in de keuken

Beton is een belangrijke trend in 2015. Het oogt industrieel, stoer en is toch altijd anders. Spreekt de rauwe uitstraling van beton u aan? Overweeg het dan toe te passen als aanrechtblad in de keuken. Betonnen werkbladen zijn hard, slijtvast en hittebestendig en daarom perfect geschikt voor de keuken. Tegenwoordig bestaat er ook speciaal lichtgewicht beton. Omdat dit materiaal een stuk minder weegt is het makkelijker te (ver)plaatsen en drukt het minder zwaar op de keukenkastjes.

Geen bovenkasten

Een trend die absoluut doorzet: keukens zonder bovenkasten. Ontbreken bovenkasten, dan ontstaat er meer rust en ruimtelijkheid in de keuken. Daarnaast kunt u de vrijgekomen ruimte benutten om uw keuken een extra persoonlijk tintje te geven met wandbekleding (bijvoorbeeld stucwerk, tegels of een glaselement) in een bijzondere kleur of aparte textuur.

Wanneer u kiest voor een keuken zonder bovenkasten, heeft u relatief weinig opbergruimte. Met opbergplanken is dat probleem direct opgelost. Kijk bijvoorbeeld naar onze Steinhaus Bensheim keuken. De planken geven u de mogelijkheid de keuken op uw eigen manier te stylen en de ruimte passen aan het seizoen of de actuele trends. Met servies, keukengerei, kookboeken en woonaccessoires bijvoorbeeld.

Natuurlijke materialen en kleuren

De keukens van 2015 zijn rustig en natuurlijk. De kleuren van Keuken Kampioen keukens passen dan ook helemaal in deze trend. Wit, alle tinten grijs en houttinten zijn niet meer weg te denken. Materialen als hout zien we ook veel terug in de nieuwste keukentrends, net als marmer en graniet. Natuurlijk materiaalgebruik oogt rustig én geeft karakter aan de keuken. Een aanrechtblad van één van deze materialen maakt direct de hele keuken af.

Geeft u liever de details een trendy accent? Kies dan voor mooi keukengerei of accessoires gemaakt van deze materialen.

Greeploos

In 2015 trendy: greeploze fronten en deurtjes. Deze stijl past perfect binnen de minimalistische keukentrend. Niet alleen bovenkasten verdwijnen uit de keuken, ook de greepjes. Ook in onze collectie vindt u prachtige, minimalistische keukens zonder grepen. Kijk bijvoorbeeld naar de Steinhaus Elx 353 greeploze keuken. Vaak openen deze keukenkastjes en lades met een simpel druksysteem of een haast onzichtbare opleggreep. Nog een voordeel? Een stuk minder vette vingerafdrukken, en dus minder schoonmaakwerk.

Persoonlijke styling

Elk woonblad en -blog staat er vol mee: mooi gestylde hoekjes in de keuken. Een hele fijne trend van 2015, want zo kunt u uw keuken veranderen wanneer u maar wilt. De accessoires doen namelijk meer met de keuken dan u misschien verwacht. Probeer het maar eens! Kies voor mooi servies, stoere snijplanken en leuke voorraadpotten. Deze bonte verzameling van eigen spullen geeft de keuken een enorm persoonlijke touch.

Nog meer uw eigen draai aan de keuken geven? Combineer deze trend dan met de trend van de open planken boven de keuken. Hier stalt u eenvoudig uw meest geliefde blikvangers uit. Bent u de uitstraling van de keuken zat? Dan vervangt u simpelweg de accessoires. Makkelijker en persoonlijker kan niet!

Dol op de nieuwste trends van dit jaar? Neem dan eens in kijkje tussen al onze keukens. Voor ieder wat wils, maar wel altijd helemaal van nu. Liever onze keukens eens in het echt bewonderen, of nog meer inspiratie opdoen? Dat kan in één van onze showrooms. Onze ervaren adviseurs kunnen u daar nog veel meer vertellen over de nieuwste trends op keukengebied.

Terug
Sluiten