De visite wil onverwachts mee-eten?

De visite wil onverwachts mee-eten?

Het recept voor onverwachts bezoek

Iedereen kent het wel; je krijgt onverwachte (tafel)gasten en denkt "Help, wat moet ik ze zo snel voorschotelen? Daarom een paar tips over wat je minimaal in huis zou moeten hebben om snel iets lekkers op tafel te zetten.

Tijdwinners in de keuken

Wil je een maaltijd of een borrelhap sneller op tafel kunnen zetten? Laat dan de nieuwste keukenapparatuur en -accessoires het werk voor je doen.

Met een kokendwaterkraan (cooker) begin je direct met een voorsprong!

Voordelen van een cooker kraan:

  • Direct kokend water uit de kraan in je keuken
  • Direct kokend water voor je groenten, pasta of rijst
  • Zeer snel kopje thee, noodle soepje of "4 uur cup á soup"
  • Snel blancheren van groenten of fruit
  • Eenvoudig babyflesjes en spenen desinfecteren
  • Direct ontvellen van bijvoorbeeld tomaten
  • Eenvoudig en snel keukenapparatuur reinigen
  • Geen losse waterkoker meer nodig: opgeruimder aanrecht!
  • Goed alternatief voor een keukenboiler: ruimtebesparend!
  • Zuinig: water en energie besparen

En wat dacht u van een XXL oven: De Bauknecht BLVES 8100 PT is een multifunctionele oven met een enorme inhoud van maar liefst 73 ltr. (XXL) en met vele extra's.

Wat dacht u van: 12 kookfuncties, waaronder een pizza- en broodprogramma, een maxi-cookingfunctie voor grote stukken vlees, speciale rijsstand (35 gr.) voor deegwaren, extra bruiningsfunctie, slow-cooking voor vlees en vis, warmhoudfunctie, booster voor snel voorverwarmen, naast de bekende turbo-hetelucht, grill en turbogrill, en boven- en onderwarmte.

Oud brood op z'n Italiaans

Je kunt die laatste sneetjes oud brood aan de eendjes voeren, maar waarom gebruik je ze niet voor een lekker en simpel pasta gerecht: ansjovis spaghetti met pangritata (in knoflook geroosterde broodkruimels). Wat moet je hiervoor in huis hebben? Spaghetti, blikjes ansjovis, knoflook, citroensap, gedroogde pepertjes, tijm, olijfolie en broodkruimels. Allemaal ingrediënten die je lang in de keuken kunt bewaren.

Bereiding (4 personen)

Verhit 8 eetlepels extra vierge olijfolie in een pan. Roerbak een paar minuten 1 teen knoflook (in plakjes), twee theelepels gedroogde tijm (verse tijm mag natuurlijk ook) en 200 gram broodkruimels. Breng de kruimels op smaak met wat zout en zwarte peper. Zodra ze krokant bruin zijn, schep je ze uit de pan op een stuk keukenrol. Kook ondertussen 500 gram spaghetti in zout water en verwarm in een pan 6 eetlepels olijfolie en 2 geperste tenen knoflook. Zodra de knoflook zacht wordt, leg je de 100 gram ansjovisfilets (2 blikjes) erop. Als de ansjovis is gesmolten (ongeveer na een minuut), voeg je vier eetlepels citroensap (of sap van 2 hele citroenen) toe en 2 verkruimelde gedroogde pepertjes. Roer vervolgens de uitgelekte pasta door het mengsel en serveer het met de pangritata.

Altijd handig als het hele voetbalteam ineens op de stoep staat!

Terug
Sluiten