Donkere keukens

Donkere keuken: dé eyecatcher van nu

Donkere keukens zijn modern en chique. Daarom worden deze keukens steeds populairder en kiezen steeds meer mensen voor donkere keukens. De neutrale, zwarte of grijze keukenkleur is tijdloos en perfect met andere kleuren in de keuken te combineren. De donkere keuken is een absolute eyecatcher in uw keukenruimte. Opvallend, maar toch rustig voor het oog. Lees in dit blog alles over de trend donkere keukens en ontdek wat deze keukens voor u in huis hebben.

De potentie van donkere keukens

Door te kiezen voor een donkere keuken kunt u ook denken aan andere kleuren dan zwart. Kies bijvoorbeeld voor donkergrijs, donkerblauw of een bepaalde bruintint. Ook kunt u kiezen voor net niet zwart, zoals in deSteinhaus Tesero antraciet keuken. Naast de kleuren zijn ook veel stijlen te onderscheiden in donkere keukens. Wilt u bijvoorbeeld een huiselijke en warme sfeer creëren met donkere kleuren? Combineer dan donkere fronten met een houtstructuur en een houten werkblad of een licht werkblad zoals bij de Steinhaus Farnia. Door meer betonlook accenten te integreren krijgt u een robuuste, industriële stijl. Door de neutraliteit van de kleur zijn deze makkelijk te combineren met andere kleuren en verschillende woonstijlen. Met een donkere keuken heeft u dus oneindig veel keus, maar wanneer u hiervoor kiest dan kiest u voor een ware impressie.

Voorzichtig donker

Misschien vindt u een donkere keuken wel mooi, maar durft u dit nog niet helemaal te overwegen voor uw keuken. Een andere mogelijkheid is om donkere/zwarte apparatuur of elementen te laten plaatsen in uw keuken. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte spoelbak en kraan. Deze kunnen bijna met iedere keukenkleur en stijl gecombineerd worden. Daarnaast kunt u op de muren en in accessoires werken met contrastkleuren, zoals hout en riet, om het zwart eruit te laten springen en een warme sfeer te creëren in plaats van robuust.

 

Lichtinval en keukenruimte

Belangrijke factoren wanneer u kiest voor een donkere keuken zijn lichtinval en uw keukenruimte. Donkere kleuren maken namelijk ruimtes kleiner. Een donkere keuken komt het mooist tot zijn recht in een ruimte waar voldoende ruimte en licht is. Bij weinig lichtinval is het belangrijk om creatief om te gaan met de verlichting in uw keukenruimte, zodat de ruimte mooi groot blijft ogen.

Bestel ons magazine voor meer ideeën

Wilt u graag meer informatie over donkere keukens of onze producten? Vraag dan een gratis keukenmagazine aan of breng een bezoek aan een showroom bij u in de buurt.

Terug
Sluiten