Geluidsniveau vaatwassers

Geluidsiveau vaatwassers

De keuken is een plek waarin wordt geleefd en daarom is het van belang dat een zoemende vaatwasser geen stoorzender is. 

Bij de keuze voor een nieuwe vaatwasser moet er op verschillende aspecten gelet worden. Een belangrijk aspect hierbij is het geluidsniveau van de vaatwasser. Tegenwoordig is de keuken de plek waarin wordt geleefd en daarom is het van belang dat de vaatwasser geen stoorzender is. Vooral bij een open keuken is het hinderlijk wanneer u tijdens een kopje koffie na het eten wordt gestoord door dit zoemende apparaat. Let daarom goed op het geluidsniveau. 

Geluidsniveau in decibel

Het geluidsniveau wordt aangegeven met decibel. Hoe hoger dit getal, hoe harder het geluid. Het is slim om een vaatwasser te kiezen die maximaal 46 decibel produceert. Deze zijn zeer stil. Vindt u het moeilijk om een voorstelling te maken van dit geluidsniveau? Een hap in een appel produceert ongeveer geluid tot 35 decibel en het geluid van zeegeruis is gemiddeld gemeten op 55 decibel. 

Welke vaatwasser is het stilst?

Fabrikanten van vaatwassers geven bij ieder model aan wat het geluidsniveau is. Let op of ze het geluidsniveau opgeven van een vrijstaand model of van een vaatwasser die is ondergebouwd onder het aanrechtblad. Zo produceert een ondergebouwd model ongeveer één of twee decibel minder geluid dan een vrijstaand model. 

Verschillende programma’s met andere geluidsniveaus

Bij de aanschaf van een nieuwe vaatwasser is het slim om te letten op de verschillende programma’s die erbij zitten. Elk programma heeft weer een ander geluidsniveau. Zo bestaan er bijvoorbeeld ook bepaalde nachtprogramma’s die nog minder geluid produceren. Handig wanneer u ’s nachts ongestoord wilt slapen. 

Kom naar de winkel

Wilt u weten welk model vaatwasser het beste bij u past? Kom dan langs in onze winkel. Wij helpen u graag verder bij uw keuze voor het beste apparaat. Bovendien bent u bij ons verzekerd van de laagste internetprijs. 

Terug
Sluiten