Handgrepen en knoppen

De perfecte handgreep voor jouw keuken

Hoewel je bij jouw nieuwe keuken misschien niet gelijk denkt aan de handgrepen, bepalen deze wel voor een deel welke sfeer jouw keuken uitstraalt. De keuze in handgrepen is oneindig. Ga je voor een handgreep of een knop? Plaats je de greep links, rechts of in het midden? Wil je de grepen op de keuken of een opleg greep op je front? En welke handgreep past nu perfect bij jouw stijl? In deze blog zetten we alle keuzemogelijkheden en tips op een rijtje.

Verschillende vormen en materialen

De eindeloze variaties van handgrepen en knoppen maken de keuze er niet makkelijker op. Wanneer je voor een knop gaat kun je bijvoorbeeld gaan voor een ronde knop of een vierkante. De knop kan ingezet worden als eyecatcher en juist in een bijzondere kleur contrasteren met de front, of je laat hem naadloos overvloeien in de rest van je keukeninterieur. Grepen zijn er in nog veel meer vormen en maten. Ga je voor een gebogen greep, een stanggreep, ronde greep of toch een open handgreep? Ook het materiaal van de handgreep of knop is erg uiteenlopend. Zo is roestvaststaal een veelgebruikt materiaal, maar ook hout of messing is erg geschikt voor een greep of knop.
Bij de beslissing voor een bepaalde handgreep of knop is het belangrijk om te kijken naar jouw eigen smaak en de stijl van jouw keuken. Zo past bijvoorbeeld een opleg greep op je front of een langwerpige, strakke handgreep beter bij een moderne keuken en een bijzondere houten of zware knop meer bij een landelijke keuken.

Tips bij de keuze voor een handgreep

We adviseren om goed na te denken over de keuze voor een bepaalde handgreep of knop. Deze kan immers de keuken helemaal afmaken. Ook bij het functionele aspect van de greep moet goed stilgestaan worden. Het is belangrijk dat je de greep of knop makkelijk vast kunt pakken, zodat je snel en gemakkelijk toegang hebt tot jouw keukengerei. Een knop is erg stijlvol, maar is minder geschikt voor een vaatwasser of een lade of kast waar zware spullen in liggen. Met een knop oefen je namelijk iets minder kracht uit dan met een greep.

Bestel ons gratis keukenmagazine

Kun jij wel wat inspiratie gebruiken bij de keuze voor een handgreep of knop? Bestel dan ons gratis keukenmagazine. Deze staat boordevol voorbeelden van stijlvolle keukens met bijzondere en passende handgrepen en knoppen.  

Terug
Sluiten