Hoe ontwerp ik een gezellige woonkeuken?

Hoe ontwerp ik een gezellige woonkeuken?

Wilt u graag een gezellige woonkeuken in uw woning creëren? Keuken Kampioen geeft in dit blog vijf tips om dit voor elkaar te krijgen. Lees het hier!

Hoe ontwerp ik een gezellige woonkeuken?

In alle woonbladen ziet u het tegenwoordig: de gezellige woonkeuken! Deze keuken heeft als kenmerk dat de keuken het middelpunt van het huis vormt, waar wonen en eten gecombineerd worden. Het wordt daarom ook wel het kloppend hart van de woning genoemd.

Maar hoe ontwerpt u nu een gezellige woonkeuken, waar al uw familieleden of huisgenoten vaak en graag willen zijn? Keuken Kampioen geeft u in dit blog vijf ontwerptips om dit voor elkaar te krijgen!

1. Verbinding met de rest van de woning

Om uw keuken het middelpunt van de woning te maken, helpt het als de keuken in verbinding wordt gesteld met de rest van de woning. Dat kan door een open keuken te creëren, zodat u gezellig met uw familie of gasten kunt kletsen tijdens het koken. Heeft u een afgesloten keuken? Zorg er dan voor dat dezelfde interieurstijl doorgevoerd wordt in de keuken als in de woonkamer. Zo wordt er een mooie verbinding gemaakt tussen de woonkamer en de keuken.

2. Voldoende ruimte

In een woonkeuken wordt niet alleen gekookt en gegeten, maar ook gepraat, gedronken, gewerkt, spelletjes gespeeld en nog veel meer. Het is daarom handig als er voldoende ruimte is in de keuken om met meerdere mensen te kunnen zitten. Heeft u geen plek voor een tafel? Dan kunt u bijvoorbeeld een bar of een hoge tafel neerzetten. Zo kunt u toch gezellig met z’n allen in de keuken zitten.

3. Plaats een kookeiland

Heeft u veel ruimte in de keuken? Denk er dan eens over om een kookeiland in de keuken te plaatsen. Een kookeiland in een open keuken zorgt namelijk voor een mooie verbinding tussen de woonkamer en keuken, waardoor de keuken nog meer centraal wordt gesteld in de woning. Bovendien, kunt u een bar aan het kookeiland creëren, waardoor koken en wonen nog meer gecombineerd wordt.

4. Een goed lichtplan

Een goed lichtplan is heel belangrijk bij het ontwerpen van een woonkeuken. Verlichting is namelijk essentieel om goed te kunnen koken, maar zorgt ook voor een gezellige sfeer in de keuken. Goede verlichting kan op diverse manieren toegepast worden, zoals spotjes boven het aanrechtblad en hanglampen boven de tafel. Denk ook na over de positie van de ramen ten opzichte van de keuken. Zo heeft u profijt van natuurlijk licht en brengt u nog meer sfeer in de keuken.

5. De juiste meubelen

Wilt u in de woonkeuken napraten na een heerlijke maaltijd, goed huiswerk maken of gewoon gezellig een kopje thee drinken, dan heb je goede en comfortabele stoelen nodig. Heeft u ruimte genoeg in de keuken? Neem dan een tafel die groot genoeg is om met z’n allen gemakkelijk te kunnen eten. Zo wordt uw keuken echt een gezellige plek om te blijven zitten!

Ontwerp uw eigen woonkeuken!

Bent u enthousiast geworden en wilt u zelf uw eigen woonkeuken creëren? Ontwerp dan zelf uw keuken met de 3D-ontwerptool van Keuken Kampioen. Met deze tool ontwerpt u snel en simpel uw eigen keuken, waarbij een eigen stijl, indeling en opstelling gekozen kan worden. Wilt u graag professioneel advies bij het ontwerpen van uw woonkeuken, plan dan een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze deskundige adviseurs.

Terug
Sluiten