Inbouw koffiemachine of jura volautomaat

Ingebouwde koffiemachine of Jura volautomaat?

Ben je je huidige koffiezetapparaat beu of ga je een nieuwe keuken plaatsen? Dan denk je vast en zeker na over het plaatsen van een ingebouwde koffiemachine of een los koffiezetapparaat. De ingebouwde koffiemachine is zeer luxueus, maar brengt meer kosten en moeite met zich mee dan een los koffiezetapparaat. Om je alvast een handje te helpen met het maken van de verschillende afwegingen, hebben we de voor- en nadelen van de ingebouwde koffiemachine en de losse Jura koffiemachine op een rijtje gezet. Keuken Kampioen geeft graag advies. Lees de voor- en nadelen hier.

Ingebouwde koffiemachine

+ Moderne, luxueuze uitstraling
+ Talrijke extra functies
+ Opgeruimd aanrecht
+ Goede smaak koffie
- Duurder
- Niet altijd mogelijk in bestaande keukens
- Moet soms een monteur aan te pas komen

 

Jura volautomaat

+ Goedkoper
+ Handige touchscreen bediening
+ Goede smaak koffie
+ Energiezuinig
- Niet strak weggewerkt
- Geen automatische bonenbewaking
- Niet alle bonen bruikbaar

De uitstraling van de koffieapparatuur

Een ingebouwde koffiemachine geeft een opgeruimde, luxueuze uitstraling. Zeker in de moderne keuken komt deze ingebouwde koffiemachine goed tot zijn recht. Doordat de koffiemachine bijvoorbeeld in de kastenwand wordt ingebouwd, oogt de keuken opgeruimd en netjes. Een losse koffiemachine is wel zichtbaar en creëert daardoor een minder luxueuze uitstraling.

Vind je een ingebouwde koffiemachine te duur of kan deze niet in jouw keuken geplaatst worden? Dan is de Jura volautomaat een goed alternatief. De beste volautomaat koffiemachine is namelijk van het merk Jura. Deze luxe koffiemachine heeft een fijn gebruiksgemak en een hoogwaardig design. De Jura volautomaat is dan ook een ware eyecatcher in de keuken. Naast het prachtige design komt deze Jura volautomaat ook nog eens in de buurt van de luxueuze ingebouwde koffiemachine dankzij de vele mogelijkheden. Zo is de nieuwe Jura volautomaat voorzien van een handige touchscreen bediening en heb je de keuzes uit de meest heerlijke koffievarianten.

Onderhoud van Jura en inbouwapparatuur 

Er zijn verschillende soorten inbouw koffiezetapparaten op de markt. Deze bieden allemaal talrijke extra functies, waardoor je de meest heerlijke koffiesoorten klaarmaakt. De meeste inbouw koffiemachines hebben een zelfreinigingsfunctie, waardoor ze met één druk op de knop gereinigd worden. Ook de Jura volautomaat is fijn in onderhoud.

Jura heeft diverse schoonmaakmiddelen in het assortiment die het beste gebruikt kunnen worden in combinatie met de Jura volautomaat. Zo voorkom je eventueel beschadigingen aan het apparaat en weet je zeker dat de machine goed schoon wordt. Bovendien zorgt de handige waterfilter ervoor dat er geen kalkaanslag in de leidingen terechtkomt. Vervang de waterfilter tijdig, zodat je lang geniet van de Jura koffiemachine.

De prijs van een Jura koffiemachine

Wanneer we prijzen vergelijken komen we er al snel achter dat de ingebouwde koffiemachine een hoger prijskaartje heeft dan de Jura volautomaat. Vaak zijn ook de kosten per kopje hoger bij een inbouw koffiemachine. De kwaliteit van zo’n kop kopje koffie ligt wel erg hoog. Zeker wanneer je kiest voor verse bonen, heb je met één druk op de knop de meest heerlijke, verse koffie.

De smaak van koffie afkomstig van een los koffiezetapparaat is meestal minder dan de smaak van een kop koffie die bereid is met een ingebouwde koffiemachine. De Jura koffiemachine is daarin een uitzondering. Deze koffiemachine heeft namelijk een ruime keuze uit bonen, waardoor je je ook met deze koffiemachine kunt trakteren op een overheerlijke koffie.

Meer informatie?

Wil je genieten van een heerlijke zelfgemaakte kop koffie, maar twijfel je over welke koffiemachine je in huis wil? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een adviseur en kom langs in een van onze vestigingen. Onze adviseurs weten alles over de laatste trends op het gebied van keukenapparatuur en helpen je graag.

Terug
Sluiten