Inspiratie voor een landelijke keuken

Inspiratie voor een landelijke keuken

Een landelijke stijl kenmerkt zich meestal door een gezellige sfeer en natuurlijke materialen. Maar hoe creëert u die landelijke sfeer in de keuken en welke materialen kunt u het beste gebruiken?

In dit blog geeft Keuken Kampioen een aantal tips hoe u een landelijke sfeer kan toepassen in uw keuken. Lees verder en laat u inspireren!

Natuurlijke materialen gebruiken

Eén van de kenmerken van de landelijke stijl is het gebruik van natuurlijke materialen. In een keuken kunt u dit zeer gemakkelijk toepassen door natuurlijke materialen zoals hout te verwerken in de keukenkastjes of het keukenblad.

Bij de Steinhaus Cannet keuken is bijvoorbeeld een stoere, landelijke uitstraling gecreëerd door het gebruik van eikenhout, dat in de kleur satijngrijs is afgewerkt. Natuurlijke materialen vragen vaak wel meer onderhoud.

U kunt ook kiezen voor een kunststof blad met de uitstraling van natuursteen zoals u in de Steinhaus Cannet keuken ziet. Het verschil ziet u nauwelijks!

Vrijstaand fornuis

Wilt u de keuken helemaal onderdompelen in een landelijke sfeer? Kies dan voor een vrijstaand fornuis! Dit is één van de elementen die ervoor zorgt dat de keuken de gezellige uitstraling krijgt en aanvoelt als het hart van het huis. In de stijlvolle keuken Tires ziet men dat het vrijstaande SMEG-fornuis met oven het stralende middelpunt van de keuken vormt. Wanneer u de landelijke sfeer nog meer wilt versterken kunt u ervoor kiezen om de wand achter het fornuis te betegelen, zoals bij de Steinhaus Cannet keuken.

Het ophangen van keukengerei of pannen en het neerzetten van (glazen) potten zorgt er tot slot voor dat uw keuken helemaal de landelijke sfeer uitstraalt.

 

Welk budget heb ik nodig voor een landelijke keuken?

Om te kunnen wonen in een landelijke stijl heeft u niet per se een enorm budget nodig. Er zijn namelijk tegenwoordig ook alternatieven voor dure materialen zoals hout en natuursteen. In plaats van een aanrechtblad van composiet of beton kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een kunststof aanrechtblad met beton-look.

Het verschil is haast niet te zien en het scheelt aanzienlijk in de prijs!  Bekijk ook de Steinhaus Varallo keuken eens. Hier is gekozen voor een composiet aanrechtblad, kunststof keukenkastjes en grepen met een nostalgische en landelijke uitstraling.

De landelijke stijl wordt nog eens versterkt door de open kasten aan weerszijden van het fornuis en de pollepels boven het fornuis. De prijs van deze keuken is verrassend laag: nog geen € 8000! Met zo’n prijs kunt u zonder zorgen wonen in een landelijke stijl. 

Meer inspiratie?

Wilt u meer inspiratie om uw woning in te richten in een landelijke stijl? Vraag dan het nieuwe Keuken Kampioen magazine aan.

Hierin staan veel handige tips en trucs om uw keuken die landelijke sfeer te geven. In de vele voorbeeldkeukens ziet u bovendien hoe we met accessoires deze sfeer versterken zonder dat u diep in de buidel hoeft te tasten. Het magazine vraagt u hier gratis aan. 

Terug
Sluiten