Je keuken opknappen, loont dat?

Je keuken opknappen, loont dat?

Je bent uitgekeken op je oude keuken. Je vindt de kleur niet meer mooi, ergert je aan de ouderwetse keukendeurtjes of de gedateerde apparatuur... Je kunt dan twee dingen doen: je koopt een nieuwe keuken óf je probeert je keuken te renoveren. Maar wanneer loont opknappen? En wat zijn de voor- en nadelen van renoveren?

Kleine irritaties opgelost

Het opknappen van je keuken kan een goede oplossing zijn wanneer je je aan kleine dingen stoort. Het is bijvoorbeeld een simpele klus om de handgrepen of de kranen te vervangen. Realiseer je wel dat dit niet de hele uitstraling van je keuken gaat veranderen. Je bespaart jezelf hoogstens wat kleine irritaties. Nog meer kleine klusjes die goed te doen zijn als je verder wel tevreden bent met je keuken: het vervangen van een achterwandje of één of meer apparaten. Is bijvoorbeeld je vaatwasser erg verouderd, maar kan de keuken zelf best nog een tijd mee? Kijk dan eens bij Keukenkampioen voor een vaatwasser of ander keukenapparaat van topkwaliteit. Je vindt bij ons vrijwel alle mogelijke merken en modellen, die we ook nog eens voordelig monteren. Zo kun je weer een aantal jaar vooruit!

Mogelijk voor een heel klein budget

Nog een voordeel van een keukenrenovatie? De klus kan al geklaard worden met een heel klein budget. Grootste máár: hou het dan ook bij een kleine renovatie, zoals de nieuwe deurgrepen of kranen. Deze klussen doe je eenvoudig zelf en brengen weinig rotzooi en onverwachte kosten met zich mee. Valt je keuken van ouderdom uit elkaar? Dan is deze echt niet meer te redden met een kleine opknapbeurt.Nadelen keukenrenovatie

Nooit precies naar jouw wensen

Grootste nadeel aan het opknappen van je oude keuken -naast alle rotzooi- : het eindresultaat voldoet nooit helemaal aan al jouw keukenwensen. Het veranderen van de opstelling is bijvoorbeeld erg lastig. Stoor je je aan het gebrek aan opbergruimte in de keuken, of wil je het liefst een kookeiland? Dan brengt een renovatie je weinig voordelen. De keuken ziet er op het oog misschien beter uit, maar tijdens het dagelijks gebruik blijf je tegen de onhandige opstelling aan lopen.

Kosten kunnen onverwacht hoog oplopen

Wanneer je het tijdens een keukenrenovatie niet bij een kleine opknapbeurt laat, kunnen de kosten snel oplopen. Bedenk dat een grote make-over duurder kan uitvallen dan een nieuwe keuken. De reden? Je koopt alle onderdelen en apparaten los, terwijl het bij een nieuwe keuken vaak een pakketprijs betreft. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je niet alles zelf kunt. Het plaatsen van nieuwe keukenkastjes of een nieuw aanrechtblad is best een klus en besteed je het uit, dan brengt dat kosten met zich mee.

Een nieuwe keuken is goedkoper dan je denkt

Vraag jezelf af: stoor ik me aan kleine details of voldoet de keuken gewoon niet meer aan mijn wensen? In het laatste geval is het absoluut de moeite waard om toch eens te onderzoeken of een nieuwe keuken kopen verstandig is. Een grote opknapbeurt van een volledig verouderde keuken kost tijd én geld. Een nieuwe keuken duur? Bij Keuken Kampioen hoeft dat helemaal niet! Denk bijvoorbeeld eens aan een showroommodel. Voor minder dan 4000 euro vind je de mooiste keukens, inclusief alle apparatuur. Je past alles tot in de details aan, zodat jouw nieuwe kookomgeving aansluit op jouw wensen. Weg met die irritatie, kom maar op met dat genieten! Ben jij al klaar voor uren keukenplezier?

Wil je meer weten over de voordelen van een geheel nieuwe keuken of ben je nieuwsgierig naar onze lage prijzen? Kom dan vooral eens langs in de showroom. Onze adviseurs vertellen je graag alles over onze keukens. Ze bieden je inspiratie en stellen samen met jou een budget op. Zien we je gauw?

Terug
Sluiten