keuken een leefomgeving

Praktische woonkeuken

De woonkeuken wordt vaak het kloppend hart van de woning genoemd, en dat is niet voor niets. Het is een plek waar het hele gezin samenkomt op meerdere momenten van de dag. ’s Morgens samen ontbijten en ’s avonds uitgebreid dineren. Maar ook relaxen met een kop koffie, een boek lezen of op de bank ploffen voor een tv-avond hoort erbij. Eten en wonen vormen één begrip in de gezellige woonkeuken. Houdt u van deze open, huiselijke sfeer en past het in uw woonruimte? Keuken Kampioen vertelt u over de mogelijke keukenopstellingen en geeft u praktische tips. Ontdek hoe u van uw keuken een leefomgeving maakt.

Waarom kiezen voor een woonkeuken?

Een woonkeuken zorgt voor een gezellige, open sfeer doordat de keuken direct in verbinding staat met het woongedeelte. Vaak denkt men dat een woonkeuken alleen te realiseren is met een kookeiland, maar niets is minder waar. Van iedere keukenopstelling is een leefkeuken te maken. Heeft u een bijvoorbeeld een rechte keuken of hoekkeuken? Met een open doorloop naar de woonkamer heeft u al de basis voor een woonkeuken te pakken. Plaats de eettafel in het midden en stem de ruimtes op elkaar af qua kleuren en design. Dat helpt om eenheid te creëren.

De voor- en nadelen van een woonkeuken

Zoals iedere andere keukenopstelling heeft ook een woonkeuken voor- en nadelen. De woonkeuken heeft als grootste voordeel dat het gezelligheid en een open sfeer creëert. Uw keuken en woonkamer lijken daardoor ook een stuk ruimer. Bovendien kunt u kinderen makkelijker in de gaten houden dankzij de overzichtelijke opstelling. Daar staat tegenover dat kinderen wel sneller in aanraking kunnen komen met kookplaten en ovens. Ook is een rommelige keuken altijd in het zicht en kunnen geuren van het koken zich makkelijker door de hele ruimte verspreiden. Met intelligente apparatuur, zoals extra beveiligde inductiekookplaten en krachtige kookplaatafzuigsystemen, kunt u dergelijke nadelen al voorkomen.

 

Op zoek naar meer keukeninspiratie? Vraag dan een gratis keukenmagazine aan.

Wilt u nog meer inspiratie opdoen over het ontwerpen van een woonkeuken? Vraag dan ons gratis keukenmagazine aan, boordevol design inspiratie en handige tips. Hier ontdekt u voorbeelden van leefkeukens en leest u ervaringsverhalen van onze klanten.

Terug
Sluiten