Keukenblad van glas

Keukenblad van glas: voor- en nadelen

Een keukenblad van glas geeft keukens een luxe uitstraling. Het tijdloze materiaal past bijvoorbeeld perfect binnen een moderne of designkeuken. Net als alle andere soorten werkbladen, heeft een keukenblad van glas voordelen en nadelen. Keuken Kampioen zet ze voor u op een rij!

Wat is een keukenblad van glas?

Een keukenblad van glas is relatief nieuw in keukenland en daardoor nog vrij onbekend. Voor werkbladen in de keuken worden speciale soorten glas gebruikt, namelijk thermisch gehard glas en industrieel gehard glas. Een keukenblad van thermisch gehard glas wordt na het polijsten van de randen in een oven met een temperatuur van 600 graden Celsius geplaatst. Industrieel gehard glas bevat extra bestanddelen en wordt door middel van een speciale techniek geperst. Beide technieken zorgen ervoor dat het glas stevig wordt en bestand is tegen hoge temperaturen. Wanneer u kiest voor een keukenblad van glas, kunt u kiezen uit verschillende kleuren (de onderzijde van het werkblad kan in iedere kleur gespoten worden) en diktes.

Voordelen keukenblad van glas

Dat een keukenblad van glas prachtig is om te zien staat vast. Daarnaast biedt dit type werkblad echter nog verschillende andere voordelen.

  • Een keukenblad van glas is waterdicht.
  • Glas is een hygiënisch materiaal.
  • Een glazen werkblad is eenvoudig schoonhouden door het af te nemen met een vochtige doek en eventueel een zacht schoonmaakmiddel.

Nadelen keukenblad van glas

Zoals ieder materiaal kent glas ook nadelen. We zetten de nadelen van een keukenblad van glas op een rij.

  • Een glazen werkblad kan sneller beschadigen dan andere materialen. Met name de randen zijn kwetsbaar.
  • U ziet snel vlekken op een glazen werkblad, bijvoorbeeld vingerafdrukken of afdrukken van kopjes. Deze zijn echter makkelijk weg te poetsen.

Keukenblad van glas kopen bij Keuken Kampioen

Keuken Kampioen heeft verschillende keukenbladen van glas in zijn assortiment. Wilt u graag eerst meer inspiratie opdoen? Ons gratis magazine staat vol met verschillende stijlenkeukens en keukenbladen. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in de showroom om onze keukenbladen van glas en van andere materialen te bekijken. We ontmoeten u graag of in uw nieuwe keuken de keuze voor een keukenblad van glas de juiste is!

Terug
Sluiten