Keukenbladen; vele soorten

Keukenbladen; vele soorten

De uitstraling van een keuken wordt voor een groot deel bepaald door het werkblad. Je kunt kiezen uit verschillende vormen, groottes en diktes én uit diverse materialen. Ieder materiaal heeft eigen eigenschappen. Welk type werkblad past het best bij jouw stijl, leven en budget?

Keramisch werkblad

Keramiek is een hard materiaal met een strakke afwerking en uitstraling. Een keramisch werkblad heeft weinig onderhoud nodig: het is kras-, hitte- en vlekbestendig.

Composieten werkblad

Composiet is trendy en heeft een natuurlijke uitstraling. Het wordt gemaakt van kwarts, verf en lijm en is bijzonder sterk, slijtvast en kras- en vlekbestendig. Wanneer je kiest voor een composieten werkblad heb je veel keuze in zowel kleur als structuur.

Granieten aanrechtblad

Een granieten werkblad is supersterk, expressief en kras-, hitte- en vlekbestendig. Omdat graniet een natuurlijk materiaal is, kunnen de stenen variëren in textuur, contrast en kleur.

Kunststof werkblad

Kunststof werkbladen zijn er in ontelbaar veel kleuren en decors en kunnen gemaakt worden in iedere grootte, vorm en dikte. Kunststof is bovendien een zeer betaalbaar materiaal. Kijk bij een kunststof werkblad wel uit met hitte en met scherpe materialen.

HPL (High Pressure Laminate) aanrechtblad

HPL aanrechtbladen bestaan uit onder hoge druk samengeperste plaat, decor en toplaag. Het materiaal heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, is hittebestendig en stootvast. Voor wat betreft de kleuren en decors zijn de mogelijkheden eindeloos.

Houten aanrechtblad

Hout is een natuurlijk en gemakkelijk te combineren materiaal waarmee je eenvoudig een warme sfeer creëert in je keuken. Een houten werkblad staat bijvoorbeeld heel mooi in een landelijke of industriële keuken. Meestal wordt hout zo behandeld dat het bestand is tegen bijvoorbeeld water en vet. 

Tips bij het kiezen van een werkblad

  • Kies wanneer je veel en vaak kookt en bakt voor een ruim werkblad met voldoende werkruimte.
  • Hecht je heel veel waarde aan een goede hygiëne? Kies dan voor een werkblad van het antibacteriële composiet.
  • Denk ook aan de prijs: wist je dat een keramisch, composieten en granieten werkblad ongeveer drie keer duurder is dan een kunststoffen blad?
  • Heb je kleine kinderen? Kies dan geen glad werkblad waarop je snel vingers en vlekken ziet.

Laat je adviseren

Wil je meer weten over de eigenschappen en de uitstraling van de verschillende werkbladen? Of wil je de materialen in het echt bekijken? Breng dan een bezoek aan één van onze showrooms. Hier staan onze adviseurs voor je klaar met het beste keukenadvies.

Terug
Sluiten