Kids in de keuken

Kids in de keuken

Hoe ouder de kinderen, hoe uitdagender de taak mag zijn. In het begin is het helpen met tafeldekken al fantastisch voor ze. Het stimuleert de rekenvaardigheid en wordt extra feestelijk door ze bijvoorbeeld servetten te laten vouwen.

Iets lekkers klaarmaken als cake, of appeltaart is natuurlijk altijd feest. Gun de kinderen tijdens het klaarmaken gerust hun eigen inzicht. Houdt wel in de gaten dat een bepaalde smaak niet overheerst, of het gerecht te zout wordt.

Vervelende taakjes als afwassen of de vaatwasser horen er natuurlijk ook bij. Maak het leuk met een spelletje, laat ze bijvoorbeeld benoemen wat ze vast hebben. Leerzaam en de volgende keer weten ze nog meer van wat er in de keuken staat.

Heb je al pubers in huis? Dan hebben zij misschien minder zin om aan de slag te gaan in de keuken. Biedt aan dat zij mogen kiezen wat er gegeten wordt. Onder de voorwaarde dat ze het zelf klaarmaken. Wedden dat ze zo de keuken in gaan om dat heerlijke gerecht op tafel te krijgen? Ben je toevallig op zoek naar een nieuwe keuken? Veel gezinnen kiezen tegenwoordig voor een open keuken zodat het gehele gezin deelgenoot is van het koken, dat maakt het allemaal toch wat gezelliger. Benieuwd naar wat je nog meer kan doen voor kinderen in de keuken? Of naar hoe je zo'n open keuken kunt realiseren? Laat je dan inspireren door het Keuken Kampioen Magazine. 

Terug
Sluiten