Kleur in je keuken

Kleur in je keuken

Eén van de belangrijke sfeerbepalers in je keuken is kleur. En er is veel te kiezen! Ga voor neutraal wit, kies warme natuurtinten of zet de toon met een opvallende knalkleur. Ook in een neutrale keuken kun je met kleurrijke accessoires en details gemakkelijk sfeer creëren. Keuken Kampioen inspireert je graag!

Wist je dat je bij bijna al onze keukens keuze hebt uit verschillende kleuren? Wanneer je een mooie keuken in onze showroom of op de website ziet maar de kleur je niet aanspreekt, is dit dus geen enkel probleem.

Hoe ver ga jij met kleur in je keuken?

Je kunt op verschillende manieren kleur in je keuken verwerken. Ga jij all the way met een compleet gekleurde keuken? Kies je voor een deels gekleurde keuken? Of wellicht voor subtiele accenten? Een aantal ideeën:*Combineer lichtgekleurde onderkasten met houtkleurige bovenkasten.*Kies voor een felgekleurde keuken en een neutraal werkblad.*Geef je keuken een accent met kleurrijke grepen of een opvallend blad.*Kies voor een kleurtje op de achterwand van je keuken.*Deel je keuken op in twee delen met ieder een andere kleur.*Ga voor opvallend wit en combineer witte kasten met een wit werkblad.*Kies voor contrast en zorg zo voor een levendig keukenbeeld.

Trends in kleuren

Magnoliawit is nog altijd de meest gekozen keukenkleur. Daarnaast zijn er een aantal trends zichtbaar op het gebied van kleuren in de keuken.

In balans. Zachte, rustige kleuren, zowel licht als donker. Grijstinten met een subtiel verschil, terra kleuren en koele blauwtinten.
Puur natuur. Natuurlijke kleuren en patronen. Aardetinten die met elkaar contrasteren, zeer zachte en donkere vergrijsde bruintinten, mosgroen, terra en oker.
Nieuwe energie. Lichte tinten die zorgen voor ruimte en rust. Zachte pastels, zowel helder als vergrijsd, in combinatie met koele en warme tinten.
Klassiek modern. Gedurfde kleurencombinaties met intens rood, groen en blauw, mosterdgeel en verschillende zeer donkere kleuren.
Lekker positief. Verfrissend, creatief en optimistisch. Intens rood en blauw, opvallend oranje, aqua en geel en een enkele warme aardekleur.

Kleurrijke accessoires

Kies je in jouw keuken voor een neutrale tint? Dit betekent niet dat je keuken ook kleurloos hoeft te zijn. Met kleurrijke accessoires, zoals servies, voorraadpotten en keukentextiel, breng je op eenvoudige wijze sfeer in je keuken. Hiermee is het bovendien heel gemakkelijk om van stijl te wisselen. Ook voor kleurrijke accessoires kun je je laten inspireren op onze website en in de Keuken Kampioen-showrooms.

Terug
Sluiten