Kleuren combineren in de keuken

Kleuren combineren in de keuken

Kleur in de keuken zorgt voor een levendige en frisse uitstraling. Bovendien zijn er talloze mogelijkheden dankzij het brede scala aan kleuren bij Keuken Kampioen. Van neutrale tinten tot felle eyecatchers. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden met kleur voor jouw keuken? Lees dan snel verder en ontdek hoe je creatief aan de slag kunt met kleur.

Creatief met kleur

De kleur van jouw keuken bepaalt grotendeels de uitstraling. Bovendien is kleur een heel persoonlijke keuze, omdat deze moet aansluiten bij jouw smaak. Een belangrijke keuze die voor iedereen anders is, maar dankzij de grote hoeveelheid mogelijkheden is er altijd een passende kleur te vinden die aansluit bij jouw wensen. De kleur bepaalt de uitstraling van de keuken. Neem bijvoorbeeld de kleur rood, een kleur met een warme uitstraling. Hierbij kun je kiezen voor knalrood, maar ook bordeaux rood behoort tot de opties. Voorbeelden van kleuren met een koelere uitstraling voor een fris effect zijn blauw- of grijstinten. Binnen iedere kleur bestaan er dus meerdere tinten waaruit je jouw favoriet kies voor het gewenste effect.

Verschillende kleuren combineren

Naast het kiezen voor één enkele kleur is het ook mogelijk om diverse kleuren met elkaar te combineren. Dit zorgt voor een uniek effect en geeft de keuken een exclusieve, persoonlijke touch. Zo kun je kiezen voor kleuren die tegenover elkaar op de kleurencirkel liggen, zoals groen en rood. Deze kleuren versterken elkaars effect, zodat beide kleuren tot hun recht komen. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor kleurtinten die dichter bij elkaar op de kleurencirkel liggen voor een rustiger effect. Hierbij wordt ook wel van een ton-sur-ton effect gesproken, waarbij verschillende tinten van dezelfde basiskleur worden gecombineerd.

Kleurrijke keukenaccessoires

Kies je in jouw keuken voor een neutrale tint? Dit betekent niet dat je keuken kleurloos hoeft te zijn. Met kleurrijke accessoires, zoals servies, voorraadpotten en keukentextiel breng je op eenvoudige wijze sfeer in je keuken. Ook keukenapparatuur met een gezellig kleurtje brengt meer leven in het design van jouw keuken. Hiermee is het bovendien heel gemakkelijk om van stijl te wisselen. Ook voor kleurrijke accessoires kun je je laten inspireren op onze website en in de Keuken Kampioen-showrooms.

Meer weten? Bestel ons gratis magazine

Meer kleurinspiratie vind je in ons gratis magazine. Het gratis magazine staat vol met voorbeelden van keukens en inspiratiebeelden. Bovendien lees je hier ook meer over de ervaringen van klanten die je voorgingen. Het keukenmagazine bestel je hier. Binnen drie werkdagen ligt het gratis magazine bij je op de deurmat.

Terug
Sluiten