Koken met Francine - Kerst voorgerecht

Koken met Francine -Kerstvoorgerecht

Niet uren zweten in de keuken maar een simpel voorgerecht voor de kerst van Francine van Heerlijke Happen

Vandaag: garnalen cocktail met zalmrolletje

Wat hebben we nodig:

Voor de saus:

-4 eetlepels mayonaise
-2 el ketchup
-1 theelepel Worcestershire saus
-2 el whiskey
-mespuntje cayenne peper

Voor de rest van het gerecht:

-300 gram Hollandse garnalen
-plakjes gerookte zalm
-krop ijsbergsla
-2 citroenen
-verse krulpeterselie
-1 bakje roomkaas

Hoe maken we dit simpele en toch heerlijke kerstvoorgerecht?

We gaan eerst met de saus aan de slag; meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje tot een mooie whiskeysaus. 

Dan de rest:

1. Snij de ijsbergsla in mooie fijne reepjes

2. Snij de citroen in 4 stukken

3. Besmeer de zalm met de roomkaas en rol er een mooi rolletje van

4. Kies mooie glazen uit en doe hier eerst de ijsbergsla in, vervolgens de garnalen, garneer met de saus, verse krulpeterselie, en het zalmrolletje

 

 

Terug
Sluiten