Kook gezellig buiten

Kook gezellig buiten

Zodra de hoge temperaturen voor de deur staan, gaan we met zijn allen massaal naar buiten. Heerlijk zonnen op de veranda, boekje lezen op het terras, of lekker spelen met de kinderen in het zwembad. Natuurlijk moet er ook op zulke dagen gegeten worden. Dat kun je klaarmaken in je vertrouwde keuken, of je gaat buiten aan de slag en blijft genieten van het prachtige weer. Wat je allemaal kunt doen hebben we voor je op een rijtje gezet.

Barbecueën

Zeg je barbecue dan zeg je in één adem gezelligheid. Iedereen vindt het leuk om te barbecueën. En de kinderen hoeven niet stil te zitten, die kunnen onder toezicht gewoon meedoen. Je kunt het barbecueën groots, of klein aanpakken. Vind je het leuk voor af en toe, koop dan een wegwerp barbecue. Dat is aansteken, even wachten tot die warm is en roosteren maar. Of pak bijvoorbeeld eens uit met een tuinfeest en huur een barbecue. Vlees, salades, stokbrood en zelfs de afwas is dan vaak allemaal voor een scherpe prijs geregeld.

Eten roken

Op zogenoemde smokers kun je je eten ook roken. Rookten we ons eten vroeger om eten te conserveren, tegenwoordig doen we het vanwege die typische rooksmaak. En het is extra gezond. Bij barbecueën is er namelijk kans dat er schadelijke stoffen vrijkomen doordat we het vlees te lang bakken. Gebruik je een smoker dan heb je daar geen last van.

De buitenkeuken

Voor wie het liefst alleen maar buiten wil zijn op warme dagen is een buitenkeuken ideaal. Je roostert dan je eten op gas, maar kan desgewenst ook aan de slag met pannen. Op gas roosteren geeft niet de vertrouwde rooksmaak van de barbecue of smoker, het geeft wel veel voordelen. Buitenkeukens zijn razendsnel warm, hebben minder rookontwikkeling, en zijn eenvoudig schoon te maken omdat je geen last hebt van vastplakkende roetdeeltjes.

Buitensteenoven

Met een buitensteenoven haal je helemaal iets bijzonders in je tuin. Je maakt er niet alleen pizza's in klaar, een kip of varken grillen, een quiche bakken, of een tandoori bereiden gaat net zo makkelijk. Koken met een steenoven is iets minder geschikt om samen met kinderen te doen. Toch is de bijzondere smaak die het eten van een steenoven krijgt onweerstaanbaar, en dus een aanrader. Genoeg mogelijkheden dus om buiten de maaltijd klaar te maken. En niet alleen in de zomer is het heerlijk buiten toeven. Sluit een terrasverwarming aan, of steek een vuurkorf vol hout aan en je kunt de hele avond genieten. Zelfs als de temperatuur eens wat minder zomers is.

Terug
Sluiten