Kookveldafzuiging

De voordelen van: kookveldafzuiging

Bijna iedereen die een nieuwe keuken koopt, kiest tegenwoordig voor inductie in plaats van koken op gas. Er is ruime keuze op het gebied van inductiekookplaten. Wat daarbij ideaal is; er zijn inductiekookplaten met geïntegreerde afzuiging. Zo heb je geen hangende afzuigkap meer nodig! Ideaal voor bijvoorbeeld een kookeiland.

Hoe werkt kookveldafzuiging?

Met kookveldafzuiging zit het afzuigsysteem verwerkt ín de kookplaat, in plaats van hangend boven de kookplaat. Deze kookveldafzuiging neemt ongeveer 30 cm hoogte van een keukenkastje in beslag onder de kookplaat. Daar tegenover staat dat de grote afzuigkap boven de kookplaat verdwijnt, waardoor er veel ruimtelijkheid wordt gecreëerd. De veldafzuiging zorgt ervoor dat geuren en kookdampen rechtstreeks vanuit de pan worden vervoerd. Dit voorkomt dat de geuren en dampen zich kunnen verspreiden in het huis.

Voordelen van kookveldafzuiging

Kookveldafzuiging wordt niet voor niets steeds populairder in de keukens. We zetten graag alle voordelen voor je op een rijtje.

Ruimtelijke uitstraling in de keuken
De grote afzuigkap boven de kookplaat kan voorgoed weg nu je een afzuiging hebt geïntegreerd in de inductiekookplaat. Dit zorgt voor een ruimtelijke, open uitstraling in de keuken. De plek aan de muur of het plafond waar normaal een afzuigkap hangt, is nu leeg. Die plek kun je natuurlijk ook gebruiken voor een kastje als extra opbergmogelijkheid of mooie decoratie.

Geurtjes verdwijnen snel
In tegenstelling tot een hangende afzuigkap, verdwijnen kookdampen en geurtjes direct vanuit de pan in de afzuiging. Dit voorkomt dat geuren door het huis kunnen verspreiden of in kleding terechtkomt. Door de directe kookveldafzuiging blijft het huis lekker fris ruiken!

Stilte tijdens het koken
Kookveldafzuiging geeft minder geluidsoverlast dan een afzuigkap. De motor is niet alleen stiller maar door de hoogte van het apparaat ervaar je ook minder herrie.

Bestel jouw kookveldafzuiging bij Keuken Kampioen!

Ben je ook overtuigd van de voordelen van een kookveldafzuiging? Of twijfel je nog over de juiste afzuigkap? Kom dan langs in één van onze showrooms. Wij vertellen jou graag alles over de verschillende mogelijkheden en helpen je bij jouw keuze. Liever meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Bestel dan ons gratis magazine en laat je inspireren!

Terug
Sluiten