Leefkeuken

Leefkeuken

Als u de ruimte heeft, is een leefkeuken een optie. In deze leefkeuken wordt gekookt én geleefd. De keukenopstelling wordt in een leefkeuken bijvoorbeeld gecombineerd met een kookeiland, een grote eettafel, een knusse bar of een speelhoek voor de kinderen. Benieuwd of zo'n leefkeuken iets voor u is?

Wat is een leefkeuken?

In een leefkeuken komen diverse woonbehoeften samen. Voor een leefkeuken geldt: het moet een plek zijn waar u graag verblijft. Na het koken en eten, moeten u en uw gasten er nog lang willen natafelen. Een leefkeuken is bovendien een plek voor spelletjes en huiswerk,waar u 's ochtends de krant leest of in het weekend de laptop openklapt. Een grote (eet)tafelwaar letterlijk aan geleefd kan worden, is dus geen overbodige luxe als u de keukenruimte wilt inrichten als leefkeuken. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een bankje in plaats van keukenstoelen, creëert u in de leefkeuken eenvoudig een huiselijke sfeer.

Leefkeuken in kleinere ruimte

Heeft u geen ruimte voor een flinke tafel met stoelen of bankjes? Een kookeiland of bar meteen aantal barkrukken voldoet ook in een leefkeuken. Handige bijkomstigheid: het blad van de bar kan eenvoudig als extra werkblad dienen. Zo combineert u ook in kleinere ruimtes koken en leven, waarmee u de keuken in een leefkeuken transformeert. Maak gebruik van de 3D-keukenontwerp tool en ontdek zelf of een leefkeuken in uw woning past.

Mensen met kinderen richten in de leefkeuken overigens ook vaak een speelhoekje in. Let er dan wel op dat u een oogje in het zeil kunt houden. Maak de keukenopstelling zó dat u niet met uw rug naar het speelhoekje staat wanneer u kookt. Een grote of kleine keuken tovert u trouwens ook om tot leefkeuken door elementen uit de woonkamer aan de keuken toe te voegen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een knusse schemerlamp, een comfortabele fauteuil of een klein televisiescherm aan de wand?

Welke stijl heeft een leefkeuken?

Een leefkeuken kan worden uitgevoerd in tal van stijlen. Denk eens aan industrieel, met robuuste materialen en donkere kleuren voor een stoere look. Of ga juist voor romantisch:sierlijk en licht van kleur. Een moderne of juist klassieke leefkeuken is ook mogelijk. Kortom,kies voor de keukenopstelling in de stijl die bij u past en trek deze door in de overige meubels en accessoires in de ruimte, om van de leefkeuken één geheel te maken.

Onze adviseurs helpen u graag met het ontwerp van een nieuwe keuken in wat voor stijl dan ook! Loop gerust eens binnen.

Terug
Sluiten