Maakt een nieuwe keuken uw huis beter verkoopbaar?

Verhuizen: maakt een nieuwe keuken uw huis beter verkoopbaar?

Wilt u (over een paar jaar) gaan verhuizen? Vanzelfsprekend wilt u uw woning dan graag zo snel en goed mogelijk verkopen. Een nieuwe keuken kan de waarde van het huis doen stijgen, maar dit is niet altijd het geval. Makelaar Johan van Daalen vertelt wanneer een keukenverbouwing interessant is.

Makelaar Johan van Daalen: "In de regel kunt u de helft van iedere euro die u investeert in een verbouwing optellen bij de waarde van uw huis. De andere helft investeert u in uw eigen woonplezier. De precieze meerwaarde van de verbouwing is afhankelijk van hoe de keuken er nu uitziet én wat u precies gaat veranderen.

Tot slot is het ook een kwestie van smaak. De meeste mensen hebben een voorkeur voor een moderne, lichte keuken. Kies daarom als u (over een paar jaar) wilt verhuizen bij voorkeur een moderne, neutrale keuken. Zo is de kans dat uw keuken mogelijke kopers aanspreekt het grootst."

Meerwaarde nieuwe keuken

De meerwaarde van de nieuwe keuken is onder andere afhankelijk van hoe de keuken er nu uitziet. Johan: "Is de keuken al modern, licht en netjes? Dan betekent een verbouwing meestal niet zo'n grote meerwaarde. Maar heeft u een donkerbruine jaren zeventig keuken? Dan kan een nieuwe keuken wel echt voor een grote meerwaarde zorgen."

Kijk naast de uitstraling van de keuken ook naar het comfort. "Probeer u te verplaatsen in de mogelijke kopers", zegt Johan. "Wat voor type mensen zou interesse hebben in uw huis? Starters, een groot of klein gezin, een alleenstaande man of een ouder koppel?

Bedenk vervolgens waar een keuken voor hen aan moet voldoen. Een superluxe designkeuken in een starterswoning is bijvoorbeeld geen goed idee, net als een hele kleine, eenvoudige keuken in een grote woonboerderij. Kies een keuken die past bij het type huis en de grootte.

Tot slot kan het relevant zijn om te kijken naar de huizen die te koop staan in de straat of buurt. Hebben die allemaal een verouderde keuken? Dan kan het aanpakken van de keuken extra interessant zijn. Het wordt dan ineens een uniek element dat een voorsprong kan geven op de concurrentie."

Verbouwen: doen of niet doen

Johan concludeert: "Een nieuwe keuken kan zeker een meerwaarde betekenen, zeker als de huidige keuken erg ouderwets of felgekleurd is. Het volledige bedrag terugverdienen is niet vanzelfsprekend. Voer een verbouwing dus in eerste instantie voor uzelf uit.

Kies, als u toch een nieuwe keuken wilt kopen, voor een moderne, neutrale keuken die past bij het type huis. Geen nieuwe keuken, maar wel het huis verkopen?Zorg er dan voor dat de keuken er netjes uitziet. Een likje verf of wat andere kleine aanpassingen maken soms al veel verschil. Een huis dat er aantrekkelijk uitziet is gemakkelijker te verkopen."

Wilt u de waarde van uw huis doen stijgen met een nieuwe keuken? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Kom dan vooral eens langs in de showroom. Onze adviseurs vertellen graag alles over onze keukens en helpen u bij uw keuze.

Terug
Sluiten