Nieuwe keuken kopen

Hoe gaat dat eigenlijk, een nieuwe keuken kopen?

Een nieuwe keuken is een heel avontuur. Er komt veel bij kijken waar u niet dagelijks mee te maken heeft. Om ervoor te zorgen dat u precies weet waar u aan toe bent, hebben we het hele proces van oriëntatie tot oplevering verdeeld in 8 overzichtelijke stappen:

Tip keuken kopen 1: oriënteren

Een keuken kopen: hoe doet u dat eigenlijk? Waarschijnlijk oriënteert u zich vooraf eerst via internet en op andere manieren om te zien wat er te koop is. Op onze website vindt u een overzicht van onze keukencollectie, tal van tips en interessante informatie. Nog meer informatie vindt u in ons keukenmagazine. Deze ontvangt u na bestelling gratis na 3 dagen in uw brievenbus.

Maar voor het échte keukengevoel komt u natuurlijk gewoon naar onze showroom! Want daar kunt u onze schitterende Steinhaus keukens niet alleen zien in de juiste kleuren en opstellingen, maar ook aanraken en in werking zien. U kunt hier een adviesgesprek inplannen met één van onze adviseurs.

Tip keuken kopen 2: visualiseren, inspireren en combineren

In onze showroom vindt u alles om uw droomkeuken precies zo samen te stellen als u wilt. Zoekt u de aardse kleuren en dikke werkbladen van modern-klassiek? De strakke lijnen en verticale kasten van greeploos design? Of is vooral het budget bepalend voor uw keuze, met een focus op praktische ruimtelijke indelingen binnen een bestaande situatie? Bij Keuken Kampioen slaagt u altijd! Bekijk hier alvast of uw keukenbudget toereikend is.

Daarbij kunt u werkelijk alles combineren: kleuren, materialen, accessoires, apparatuur, opbergoplossingen. Niets is onmogelijk. Onze ervaren experts geven u graag een passend en onderscheidend keukenadvies. Heeft u al een keukenontwerp van uzelf of iemand anders? Neem het gerust mee, we adviseren u graag aan de hand van een ontwerp! Hier kunt u zelf een keukenontwerp maken! 

Ook kan onze adviseur bij u thuis komen om te zien hoe u woont en leeft - en daar het advies op afstemmen. Zodat u aan het eind zeker weet: DIT is mijn droomkeuken!

Tip keuken kopen 3: bestellen

Samen met uw adviseur stelt u zorgvuldig uw nieuwe keuken samen. Wilt u achteraf nog iets wijzigen? Zolang uw keuken nog niet is ingemeten, kan dat gewoon, lees er hier alles over het wijzigen van een keuken.

Heeft u uw keuken 'op afroep' besteld, dan leveren we hem binnen één jaar, op een moment dat u het beste uitkomt. Bovendien hoeft u bij ons niets aan te betalen, u betaalt pas als de keuken wordt geleverd. We informeren u regelmatig over de status van uw order en via onze website kunt u ook zelf het nodige regelen, controleren of wijzigen. Lees hier meer over het kopen van een keuken op afroep. 

Tip keuken kopen 4: inmeten bij u thuis

Om er zeker van te zijn dat uw keuken straks tot op de millimeter past, komen we vooraf de keukenruimte bij u inmeten. Gratis uiteraard. Dan kijken we meteen waar eventuele ramen, deuren en dergelijke zitten en of we alle onderdelen van uw keuken makkelijk naar de montageplek kunnen krijgen. Geeft het inmeetrapport aanleiding om nog iets aan uw keuken te wijzigen? Dan meldt de inmeter dat aan uw adviseur, zodat we er samen uit kunnen komen. Verder voorzien we u van een helder leidingschema, zodat u tijdig de nodige (bouwkundige) voorbereidingen kunt treffen. Lees hier alles over het inmeten van een nieuwe keuken.

Tip keuken kopen 5:verzamelen van alle onderdelen

Na een laatste check door uw keukenadviseur bestellen we alle onderdelen bij de verschillende toeleveranciers, en gaat onze fabriek uw keuken produceren. We brengen ze samen in een centraal magazijn en controleren dan nóg een keer of alles in orde is.

Tip keuken kopen 6: leveren van uw keuken

Dankzij onze eigen fabriek kunnen we uw keuken vaak zéér snel leveren. Maar als het u beter uitkomt, mag u uw keuken ook een jaar lang gratis op afroep laten staan met één keer de mogelijkheid tot extra verlenging.

Vanaf circa vijf weken voor de afgesproken leverdatum informeren we u regelmatig over de levering en de betaling van uw keuken. Zo werken we geleidelijk toe naar het moment van de uiteindelijke plaatsing. U krijgt ruim de tijd om de betaling te regelen en de laatste maatregelen te treffen voor de plaatsing, weke meestal een dag na de levering plaatsvindt.

Tip keuken kopen 7: monteren van uw keuken

Is alles klaar voor montage? Dan bouwen onze ervaren monteurs uw keuken in principe binnen één dag op. Wilt u dat ze ook voor alle aansluitingen zorgen, dan kunt u dit vooraf apart met ons afspreken. Want ook op dat punt kunnen we u veel werk uit handen nemen, variërend van het aansluiten op afvoer en leidingen tot het verleggen of aanbrengen van leidingen, stopcontacten en dergelijke. Zelfs bouwkundige werkzaamheden, zoals slopen, stuken en tegelen kunnen we voor u verzorgen. Dit alles tegen heldere, vaste en uiteraard scherpe tarieven. Hier kunt u een video bekijken over het monteren van een nieuwe keuken.

Tip keuken kopen 8: genieten van uw keuken

Als uw keuken is gemonteerd, lopen onze monteurs alles nog een keer samen met u na. Daarbij stellen ze een opleverrapport op. Mocht er ondanks alle goede zorgen toch iets niet in orde zijn, dan regelen we dat meteen. En vervolgens is het tijd om van uw schitterende nieuwe keuken te gaan genieten!

Terug
Sluiten