Oudhollands koken

Oudhollands koken

Filterkoffie, groenten als pastinaak en hutspot staan weer op de menukaart van veel restaurants. `Slow coffee`, zoals de filterkoffie wordt genoemd, is weer helemaal in. Menig Nederlander kijkt met weemoed terug naar de tijd dat er thuis een grote pot koffie gezet werd, in plaats van minikopjes koffie in de meest exotische smaken.

Oudhollands koken beleeft een revival

Hollands eten willen we ook nog wel, maar dat moet dan wel in een nieuw jasje. Niet gewoon meer hutspot, maar bijvoorbeeld hutspot verwerkt in ravioli. Met de komst van veel nieuwe producten uit andere werelddelen zijn sommige typisch Nederlandse groenten, zoals ze vroeger op tafel werden gezet, vergeten.

Sinds een paar jaar hebben we gelukkig een comeback van de vergeten groenten. Denk dan aan koolraap, bospeen, pastinaak en knolselderij. Maar dan moet je natuurlijk wel weer even weten hoe je deze groenten moet bereiden...

Zelf aan de slag met oudhollands koken

Wil je zelf aan de slag met lekkere gerechten? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar het boekje "Kook ook - Holland". Dit kookboek van Clara ten Houten de Lange bevat de lékkerste traditionele gerechten: beroemde borrelhapjes, onvervalste Hollandse taarten, eerlijke stoofschotels, smeuïge stamppotten en toetjes die 'vroeger' al favoriet waren.

In "Kook ook -Holland" is het beste van vroeger gecombineerd met het lekkerste van nu. De klassiekers zijn slanker en voorzien van spannende variaties met 'nieuwe' verkrijgbare ingrediënten.

Terug
Sluiten