Oven en magnetron schoonmaken

Tips voor een brandschone oven en magnetron

Na het genieten van een heerlijke maaltijd moet de oven en magnetron worden schoongemaakt. Gebruik onze handige tips!

Een oven en magnetron zijn handige keukenapparaten waarmee de heerlijkste gerechten bereid worden. Na het genieten van de heerlijke maaltijd moeten alle keukenliefhebbers er echter aan geloven: de rommel moet opgeruimd worden en de oven en magnetron moeten worden schoongemaakt.

Een vervelend klusje waar niet iedereen op zit te wachten. Om het schoonmaken gemakkelijker voor u te maken geven wij een aantal tips. Zo is uw keukenapparatuur in een handomdraai brandschoon.  

Tip 1: voorkomen is beter dan genezen

Keukenapparatuur hoef je niet meer schoon te maken wanneer deze niet vies is geworden. Daarom is het slim om bijvoorbeeld aluminiumfolie op de bodem van uw oven te leggen wanneer u deze gebruikt. Dit vangt etensresten en druppels op.  

Tip 2: week de oven en magnetron schoon

Zowel uw oven als magnetron kan schoon geweekt worden met water en citroen. Plaats een bakje met heet water en wat schijfjes citroen in de magnetron en zet de magnetron vijf minuten op vol vermogen. De vrijgekomen damp weekt de magnetron schoon en de citroen zorgt voor een frisse geur.

Voor de oven geldt ongeveer hetzelfde. Plaats een ovenvast bakje met water en schijfjes citroenen tien minuten in een voorverwarmde oven (200 graden). Het vuil weekt los van de wanden dat u gemakkelijk weg kan halen met een vochtig doekje. Laat de oven en magnetron na het schoonmaken goed drogen voordat u deze weer gebruikt. 

Tip 3: gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

U kunt verschillende schoonmaakmiddelen kopen om uw keukenapparatuur schoon te maken. Deze middelen werken vaak erg goed om vet mee op te lossen. Let hierbij wel op dat het middel niet te agressief is en u de apparatuur beschadigt. 

Breng een bezoek aan onze showroom

Wilt u meer weten over hoe u het beste uw keukenapparatuur kan schoonmaken? Kom dan langs in één van onze showrooms. Onze adviseurs helpen u graag verder.  

Terug
Sluiten