Receptenwedstrijd

Foodbloggers - Receptenwedstrijd bij Keuken Kampioen

Veel enthousiaste foodbloggers hebben zich voor de Keuken Kampioen receptenwedstrijd aangemeld. Op zondag 17 juni zijn alle foodbloggers bij elkaar gekomen voor de aftrap van de receptenwedstrijd. Zij hebben een goed gevulde goodiebag ontvangen en zijn uiteindelijk  na een hele gezellige dag  naar huis gegaan met de fantastische uitdaging om een BBQ bijgerecht te maken met in de hoofdrol het ingrediënt mais. Een serieuse wedstrijd want de winnaar ontvangt een prachtige Kamado BBQ.

Hoe wordt je winnaar? De foodbloggers moeten zoveel mogelijk punten verzamelen door middel van likes en comments te verzamelen op de Facebookpagina en Instagram van Keuken Kampioen. 

Onderstaand alle ingezonden recepten van de foodbloggers. Dinsdag 10 juli wordt de winnaar bekend gemaakt!

Heerlijke Quesadilla met maïs

Foodblogster Hanneke de Jonge van Culinea heeft voor de receptenwedstrijd van Keuken Kampioen een Quesadilla gemaakt van pinadine met maïs. Piadine is een Italiaanse plat soort brood, wat een beetje op een dikke Mexicaanse tortilla lijkt. Je kunt het koud eten als een belegd brood gevuld met bijvoorbeeld mozzarella, tomaat en basilicum. Of je eet ze warm gevuld zoals een quesadilla en gebakken in een koeken- of grillpan. Deze quesadilla gemaakt van piadine met maïs kan je grillen op de barbecue en is heerlijk als bijgerecht. Voor het volledige recept klik hier 

Barbecue maïskoekjes met Tzatziki dipsaus

Breakfastbyfrancien is de foodblog van foodblogster Francien Kroes. Francien heeft voor de receptenwedstrijd van Keuken Kampioen heerlijke barbecue maïskoekjes gemaakt met een frisse Tzatziki dipsuas. Op internet vind je vele recepten van maïskoekjes, maar Francien wilde natuurlijk wel origineel zijn en gaf er haar eigen twist aan door met paprika, gerookte paprikapoeder en chilipoeder te werken. Daardoor krijgen de maïskoekjes een echte barbecue smaak. Houd je niet zo van pittig, laat dan de chilipoeder weg of doe minder chilipoeder in het beslag.  

Springrolls met maïs

Luuk van Luukskitchen heeft voor de Keuken Kampioen receptenwedstrijd flink uitgepakt. Hij heeft verschillende springrolls met maïs gemaakt. Luuk kwam op het idee om springrolls te maken omdat deze al maanden op de planning staat. De lekkerste at hij afgelopen zomer in Thailand, om precies te zijn in Chiang Mai. Hij geeft aan dat deze qua smaak toch wel in de buurt komen.

Geroosterde maïskolven

Foodblogster Liesbeth Booij heeft voor de Keuken Kampioen receptenwedstrijd maïskolven geroosterd en voorzien van een heerlijke mediterrane parmezaanse boter met o.a. basilicum en zongedroogde tomaatjes. Heerlijk voor bij de BBQ. Klik hier voor het volledige recept. 

Mexicaanse maïssalade

Andrea van Anniepannie.nl heeft voor de receptenwedstrijd van Keuken Kampioen een Mexicaanse maïssalade gemaakt. Een romige salade met het zoete van maïs, de crunch van paprika en een tikkie pit door de jalapeño peper. Het volledige recept is hier te vinden.

Tempura maïs snack

Francine van Heerlijke Happen heeft een heerlijke Tempura maïs snack met nori gemaakt voor de receptenwedstrijd van Keuken Kampioen. Lekkere kleine snackjes die je mooi kunt serveren bij de BBQ. Het volledige recept lees je hier.

Maïswafels met paprikaboter

Voor de receptenwedstrijd van Keuken Kampioen heeft Debbie van Deb's Bakery & Kitchen mooie maïswafels gemaakt met een pittige paprikaboter. De wafels zijn het perfecte bijgerecht voor een uitgebreide BBQ. Klik hier voor het volledige recept. 

Spicy BBQ maïs muffins

Foodblogster Kim van A healthy way of living heeft voor de Keuken Kampioen receptenwedstrijd Spicy BBQ maïs muffins gemaakt. Nieuwsgierig? Kijk voor het volledige recept hier.

Mexicaans maïsbrood met guacamole spread

Foodblogster Renée van Mydaily.fitlife heeft een heerlijk Mexicaans maïsbrood gemaakt met een guacamole spread als barbecue bijgerecht voor de Keuken Kampioen receptenwedstrijd. Het volledige recept is hier te vinden. 

Maïspannenkoekjes

De zusje en foodies Rosa en Lucy van Yourmealplanners hebben voor de receptenwedstrijd van Keuken Kampioen heerlijke maïspannenkoeken gemaakt met een Mexicaanse twist. De maïspannenkoekjes zijn een heerlijk alternatief op een stokbroodje bij de BBQ. Voor het volledige recept kijk je naar weekmenu 9 op de instagram van Yourmealplanners 

Maïskoekjes met witte bonenhummus

Voor de Keuken Kampioen receptenwedstrijd heeft foodblogster Miranda van der Ende van Health Happy Food lekkere maïskoekjes met witte bonenhummus gemaakt. Een ideaal bijgerecht voor tijdens de barbecue. Benieuwd naar het volledige recept? Klik hier.

Maïs-kaas dampers

Inge van Knoeien met Inge heeft voor de receptenwedstrijd van Keuken Kampioen alles uit de kast getrokken. Ze heeft heerlijke maïs-kaas dampers (Dampers zijn simpele Australische broodjes die op de barbecue gegaard worden) met chipotle-knoflookdip gemaakt. De dampers zijn een leuke afwisseling voor het eeuwige stokbrood met kruidenboter, dat wij het liefst eten. Het volledige recept vindt je hier.

Maïs cookie cupcakes

Het laatste recept voor de receptenwedstrijd van Keuken Kampioen is ingezonden door Bas van Bastaart. Bas heeft een heerlijk zoet dessert gemaakt voor na de BBQ. Maïs cookie cupcakes, een echt maïsfestijn. Dit zoete dessertje bestaat uit verschillende onderdelen; een zachte, luchtige cornbread cupcake van polenta en maïs, een koekje met een napperige buitenkant en zachte binnenkant (ook met polenta en maïs), gekarameliseerde maïs, en popcorn! Voor het volledige recept bekijk je deze video.

Terug
Sluiten