Spoelbakken en kranen

Spoelbak met kraan: de mooiste combinaties op een rij

Een spoelbak met kraan was ooit uitsluitend een praktische, functionele toevoeging aan de keuken. Dat is het nog steeds, maar nu speelt ook het design een steeds grotere rol. Een kraan en spoelbak kun je zien als één keukenelement. Deze onderdelen zijn altijd bij elkaar geplaatst en vormen daardoor een geheel in de keuken. Het is dan ook belangrijk om de spoelbak en kraan op elkaar af te stemmen qua stijl. Op het gebied van design en kleur zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Gekleurde kranen zijn helemaal van nu en ook spoelbakken ontdek je in allerlei opvallende designs. Hierdoor is het mogelijk om erop los te combineren en een stijlvol geheel te creëren. Ben je benieuwd hoe je een kraan en spoelbak het beste afstemt op jouw keukenstijl? Keuken Kampioen zet een aantal mooie combinaties voor je op een rij.

Een zwarte spoelbak en kraan als stijlvolle blikvanger

Zwarte keukens zijn een echte trend en dat is niet voor niets. De keukens ogen chic, stijlvol en exclusief. Met de opkomst van donkere keukens wordt ook steeds vaker gekozen voor een zwarte spoelbak en kraan. Deze combinatie komt in diverse, donkere keukenstijlen heel goed tot zijn recht. Zo kun je denken aan een greeploze, moderne keuken in mat zwart of een stoere, donkere keuken met een industrieel uiterlijk.

Daarnaast staan een spoelbak en kraan in het zwart ook prachtig in betonnen keukens en houten keukens. In deze keukenstijlen gaan de zwarte kraan en spoelbak helemaal op in het donkere keukeninterieur. Houd jij meer van een gewaagd contrast? Dan is een witte uitvoering met zwarte kleuraccenten een uitstekende keuze, zoals in de Steinhaus Saale OSLO keuken.

Kies voor een opvallend kleurcontrast

Het is al lang niet meer vanzelfsprekend dat de spoelbak en kraan dezelfde kleur hebben. Sterker nog, tegenwoordig zien we steeds vaker stijlvolle kleurcontrasten. Wat dacht je van een bronskleurige kraan met een zwarte spoelbak voor in je landelijke keuken?

Of verrijk jouw design keuken met een zwarte kraan en witte spoelbak voor een opvallend contrast. Andersom is ook een witte kraan met zwarte spoelbak een populaire keuze. Wanneer je kiest voor een gekleurde kraan, kun je deze bovendien vrijwel altijd combineren met een tijdloze, roestvrijstalen spoelbak.

De tijdloze combinatie: roestvrij staal en chroom

Ga je liever voor een tijdloos en simplistisch uiterlijk? Dan zijn er ook nog talloze roestvrijstalen of chromen kranen en spoelbakken om uit te kiezen. Deze veelzijdige kleurtinten laten zich moeiteloos combineren met andere kleuren en materialen. Daardoor integreer je ze eenvoudig met alle denkbare keukenstijlen: van design en modern tot landelijk en industrieel.

Wanneer je daarnaast ook andere rvs- of chroomaccenten in jouw keuken hebt, creëer je een stijlvol geheel. Denk bijvoorbeeld aan een fornuis, inbouwoven, afzuigkap, vrijstaande koelkast en de keukengrepen. In de Steinhaus Wegeler keuken zorgt het samenspel van deze kleurtinten voor een evenwichtig uiterlijk.

Vraag ons gratis keukenmagazine aan

Wil je meer inspiratie opdoen over kranen, spoelbakken en stijlvolle combinaties? Vraag dan geheel vrijblijvend het gratis keukenmagazine aan. Dit magazine staat boordevol handige tips en trucs voor het creëren van een keukenstijl die perfect bij jou past. Daarnaast ontdek je diverse voorbeeldkeukens en lees je ervaringsverhalen van onze klanten.

Terug
Sluiten