Spoelbakken voor de keuken

Voor welke spoelbak kiest u?

Spoelbakken zijn een van de belangrijkste onderdelen in een keuken. Per huishouden kan het verschillen waar spoelbakken voor gebruikt worden. U kunt bijvoorbeeld uw handen, groentes en vaat erin wassen, restwater erin weggooien of zelfs kleren kunnen erin uitgewassen worden. Ze zijn functioneel, worden iedere dag gebruikt en moeten daarom tegen een stootje kunnen. Het is van belang dat de gootsteen aansluit op uw wensen. Om deze reden vindt u spoelbakken in verschillende maten, vormen, kleuren en materialen. In dit blog kunt u de mogelijkheden lezen en waar u op kunt letten bij de aanschaf van de meest functionele spoelbak voor uw keuken.

Allerlei vormen en maten spoelbakken

Kiest u voor een standaard vorm, zoals rechthoekig of vierkant of gaat u juist voor iets anders, zoals rond of ovaal? Groot is makkelijk denken velen, maar dit neemt werkruimte in beslag. Denk daarom bij de keuze voor de vorm en het formaat goed na over waar u de spoelbak voor wilt gebruiken. Plaatst u bijvoorbeeld dagelijks een emmer in de spoelbak of grote pannen? En moet u dagelijks de afwas erin doen? Dan is een ruime gootsteen fijn. Daarnaast heeft u ook nog de keuze voor een enkele of dubbele spoelbak. Vooral voor het bereiden van uitgebreide gerechten en wanneer u kookt met verse groentes is een dubbele spoelbak fijn. Voor beide opties kunt u ook kiezen voor een afdruipvlak waar u bijvoorbeeld het water van de gewassen groente in kunt laten afdruipen.

Een spoelbak voor iedere stijl keuken

Spoelbakken dragen voor een groot deel bij aan de uitstraling van de keuken, omdat ze altijd zichtbaar zijn. Daarom kunt u voor dit onderdeel kiezen uit verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn rvs, keramiek en kunststof. Uit deze drie wordt rvs nog altijd het meest gekozen. Dit materiaal is sterk, betaalbaar en tijdloos. Een nadeel van rvs is dat het krasgevoelig is. Voor keramiek betaalt u meer, maar een gootsteen van dit materiaal geeft uw keuken wel een luxere uitstraling. Een kunststof spoelbak is ook betaalbaar en zeer makkelijk schoon te houden. Kies een materiaal voor uw spoelbak die past bij de stijl van uw keuken.

 

Onderbouw, opbouw of inbouw?

Wilt u graag een strak design waar de spoelbak mooi in is weggewerkt? Kies dan een onderbouwspoelbak. Hierbij loopt het werkblad mooi over de spoelbakrand heen. Dit zorgt voor een strakke uitstraling. Een opbouw spoelbak ligt op het werkblad, waardoor een rand ontstaat. Wilt u iets wat ertussen zit? Dan is de inbouw spoelbak een goede optie. Hierbij loopt de spoelbak netjes over in het werkblad en vormt het een mooi geheel.

De combinaties van vorm, maat en materiaal

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van spoelbakken of heeft u behoefte aan meer keukeninspiratie? Vraag dan het gratis keukenmagazine van Keuken Kampioen aan. Het magazine bestelt u hier gratis en snel online. Blader het magazine rustig thuis door en ontdek de mogelijkheden voor uw perfecte keuken.

Terug
Sluiten