Waarom zijn Duitse keukens zo populair

Waarom zijn Duitse keukens zo populair?

Of het nu gaat om auto's, huishoudelijke apparaten of keukens, producten van Duitse makelij worden door vrijwel iedereen geassocieerd met kwaliteit, precisie en degelijkheid. Deze goede reputatie is onder meer te danken aan een Engelse handelswet die op 23 augustus 1887 werd ingevoerd.

De history van 'Made in Germany'

Als eerste industrieland had Engeland eind 19e eeuw een grote technische en materiële voorsprong. Om ook een aandeel in de (overzeese) markt te veroveren, ging Duitsland onder meer Engelse producten namaken en veel goedkoper aanbieden. Er werd intensief geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling, opleidingen, gekwalificeerde vakmensen en technici, er werden wetenschappers aangetrokken, industriële organisaties opgericht, kwaliteitsstandaarden ingevoerd, etc. Alle genomen maatregelen leidden tot uitstekende producten, die bovendien goedkoper waren dan de Engelse concurrenten. 'Made in Germany' stond al gauw voor kwalitatief goede en technisch moderne producten.

De perfecte Duitse keuken

In onze keukenfabriek in Duitsland draait het om perfectie. Alles is tot in het kleinste detail op elkaar afgestemd en volledig ingericht op een snelle en perfecte productie. Dankzij zeer moderne machines en toegewijde vakmensen verloopt het hele proces van A tot Z gestroomlijnd en zijn vergissingen nagenoeg uitgesloten.

Elke Duitse keuken wordt zorgvuldig samengesteld uit hoogwaardige materialen, die onder ideale omstandigheden klaarliggen in onze klimaat-geregelde magazijnen. Doordat we het complete proces van ontwerp tot en met de productie en montage in eigen hand hebben, kunnen we als geen ander inspelen op de wensen van de klant.

Bij de fabricage van onze Steinhaus-keukens werken we volgens de allerlaatste technologieën. Zo kunnen we onder meer de hoeken van uw keukendeurtjes strakker maken, waardoor de naden smaller worden en de hele keuken moderner oogt. Ook in de afwerking van de frontjes zijn we onze tijd vooruit: de zijkanten worden niet meer gelijmd, maar via een lasertechniek op het frontje versmolten. Dit zorgt niet alleen voor een mooier, maar ook voor een duurzamer resultaat.

En zo zijn er nog veel meer technische innovaties die de Duitse kwaliteit zichtbaar maken in een Steinhaus-keuken.

Bezoek onze fabriek in Duitsland

Het productieproces van een keuken van dichtbij bekijken? Meld je aan voor een dagexcursie naar onze fabriek in Duitsland.

Terug
Sluiten