Waterbesparende vaatwassers

Waterbesparende vaatwassers

Zuinige vaatwassers: goed voor het milieu én uw portemonnee

Het installeren van een zuinige vaatwasser is een zeer goede oplossing wanneer u water en energie wilt besparen. Een waterbesparende vaatwasser is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Op de lange termijn bespaart u hiermee veel kosten. Helemaal wanneer u de vaatwasser dagelijks (meerdere malen) gebruikt, is het slim om voor een zuinig model te kiezen.

Lees verder en ontdek hoe u kan zien welk model het minste water en stroom verbruikt. 

 Het energielabel

Hoe zuinig een vaatwasser omgaat met water en elektriciteit kunt u zien aan het energielabel. Hierop staat aangegeven wat de energie-efficiëntie is van het apparaat. Deze variëren tegenwoordig tussen de A+ en de A+++. Hierbij geldt hoe meer plussen, hoe zuiniger het apparaat. Energiezuinige vaatwassers lijken bij de aankoop vaak iets duurder dan minder zuinige modellen, maar zijn op de lange termijn een stuk goedkoper. Uw elektriciteitsrekening zal zichtbaar omlaag gaan. 

Energie-  en waterverbruik

Naast de energie-efficiëntie kunt u op het energielabel ook lezen wat het energie- en waterverbruik per jaar is. Hoe lager de getallen zijn, hoe zuiniger het apparaat is. Met deze hoeveelheden kunt u bovendien berekenen hoeveel u moet betalen aan stroom en water in een jaar. 

Eco-programma

De meeste vaatwassers bieden het eco-programma aan. Dit programma is veel zuiniger en goedkoper dan andere programma’s en wast uw vaat doorgaans goed schoon. De temperatuur van het afwassen is hierbij veel lager waardoor er minder energie wordt gebruikt. Wilt u nog milieuvriendelijker te werk gaan? Zet dan de vaatwasser pas aan wanneer deze helemaal vol is.  

Kom naar de winkel

Bent u op zoek naar een nieuwe vaatwasser? Daar helpen we u graag bij. In onze winkel voorzien we u graag van deskundig advies zodat u kunt kiezen voor de vaatwasser die past bij uw wensen. Bovendien bent u bij ons verzekerd van de laagste internetprijs. Extra voordelig voor uw portemonnee dus! 

Terug
Sluiten