Welke kookplaat past bij u

De ideale kookplaat voldoet aan deze vier eisen

Er zijn een aantal afwegingen bij de keuze voor een nieuwe kookplaat. Lees hier 4 eisen waaraan een kookplaat moet voldoen.

Bent u op zoek naar een nieuwe kookplaat? Uit alle verschillende soorten kookplaten vindt u vast de ideale kookplaat die past bij uw manier van koken.

Maar voordat u deze gevonden heeft, zult u een aantal afwegingen moeten maken. Elke kookplaat biedt namelijk voor- en nadelen. De keuze is dan ook afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en de kookplaat moet voldoen aan bepaalde eisen. Deze zetten we voor u op een rijtje.

 1. Hygiënisch

Een kooktoestel moet goed schoongemaakt kunnen worden om zo hygiënisch mogelijk te kunnen koken. Een inductiekookplaat en keramische kookplaat zijn bijvoorbeeld zeer gemakkelijk schoon te maken dankzij het gladde oppervlak van de glasplaat. Een gaskookplaat is daarentegen weer wat moeilijker schoon te maken door de gaspitten en de kans op inbranding van etensresten. 

2. Zuinigheid

Op een zuinige manier koken is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Daarom is het van belang dat u goed kijkt naar hoe zuinig uw kooktoestel is. Zo is koken op gas zeer energiezuining. Koken op inductie is niet zo zuinig als koken op gas, maar wel zuiniger dan elektrisch of keramisch koken.

3. Veiligheid

Veiligheid staat tijdens het koken altijd voorop, helemaal als er kinderen in de buurt zijn. De inductiekookplaat is zeer veilig omdat deze niet direct wordt verwarmd. Het oppervlak wordt hierdoor niet heet en het verwarmingsproces stopt direct wanneer de pan wordt verwijderd. Andere kookplaten blijven wel langer warm.

 4. Intelligentie

Op bepaalde kookplaten zitten vaak extra functies die het koken nog gemakkelijker maken. Zo kan een inductiekookplaat voorzien zijn van een kinderbeveiliging, een timer en een pauzefunctie. Koken op gas is daarentegen weer relatief eenvoudig maar wel heel degelijk waardoor het zelden stuk gaat.

Wat is uw ideale kookplaat?

Aan welke eisen hecht u veel waarde? Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren kunt u kiezen voor het ideale kooktoestel. Wij helpen u hier graag bij! Kom langs in onze winkel en laat u adviseren door deskundigen op dit gebied. Bovendien bent u bij ons verzekerd van de laagste internetprijs.  

Terug
Sluiten