Wonen landelijke stijl

Wonen in een landelijke stijl: nostalgie en gezelligheid

Wonen in een landelijke stijl hoeft niet duur te zijn. We vertellen u hoe u een nostalgische sfeer creëert en wat een landelijke keuken kost.

Bij wonen in een landelijke stijl denkt u wellicht aan de sfeer van een landhuis of luxe boerderij. De landelijke keuken staat vaak centraal in deze woningen, want door de gezellige sfeer wordt het een echte leef-keuken.

In deze keukens ziet u ook vaak mooie materialen, zoals natuursteen en hout die de ruimte een nostalgische look geven. Natuurlijke materialen zorgen echter vaak ook voor een hoger prijskaartje.

Maar wist u dat een landelijke keuken niet per definitie duur hoeft te zijn?

Wij vertellen u hoe u de nostalgie van het platteland in uw woning en keuken brengt, zonder dat u de hoofdprijs hoeft te betalen. 

 

 

Landelijk: nostalgie en gezelligheid

Nostalgie en gezelligheid zijn de belangrijkste kenmerken van een woning in een landelijke stijl. Wilt u weten hoe u deze sfeer creëert? We hebben een aantal stijl ideeën op een rij gezet wanneer u graag wilt wonen in een landelijke stijl: 

De basis van een landelijke stijl bestaat uit natuurlijke materialen. Denk daarbij aan natuursteen en hout. Kies daarom voor hout voor opvallende elementen zoals de vloer, kast en eettafel. In de keuken kunt u houten fronten met een natuurstenen aanrecht kunnen combineren.

Houd de kleuren neutraal en kies bijvoorbeeld voor ecru, grijstinten en bruintinten. Door middel van planten en bloemen kunt u kleur toevoegen zonder dat dit overdadig wordt. 

De gezelligheid van wonen in een landelijke stijl creëert u ook door middel van accessoires. Hoe u dit doet en wat u gezellig vindt, is heel persoonlijk. Maar denk bijvoorbeeld eens aan robuuste kaarsen, fotolijstjes met een verouderde look en grote potten en vazen.

Voor een klassieke landelijke sfeer kiest u voor een sierlijke afwerking. Houd u meer van een moderne stijl dan een een klassieke landelijke? Gebruik dan naast hout ook materialen als staal en rvs. 

Wat kost een landelijke keuken?

Om te kunnen wonen in een landelijke stijl heeft u niet per se een enorm budget nodig. Er zijn namelijk tegenwoordig ook alternatieven voor dure materialen zoals hout en natuursteen. In plaats van een aanrechtblad van composiet of beton kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een kunststof aanrechtblad met beton-look.

Het verschil is haast niet te zien en het scheelt aanzienlijk in de prijs!  Bekijk ook deze <link keukencollecties keuken steinhaus-varallo>Steinhaus Varallo keuken eens. Hier is gekozen voor een composiet aanrechtblad, kunststof keukenkastjes en grepen met een nostalgische en landelijke uitstraling.

De landelijke stijl wordt nog eens versterkt door de open kasten aan weerszijden van het fornuis en de pollepels boven het fornuis. De prijs van deze keuken is verrassend laag: nog geen € 8000! Met zo’n prijs kunt u zonder zorgen wonen in een landelijke stijl. 

Meer inspiratie?

Wilt u meer inspiratie om uw woning in te richten in een landelijke stijl? Vraag dan het nieuwe Keuken Kampioen magazine aan.

Hierin staan veel handige tips en trucs om uw keuken die landelijke sfeer te geven.

In de vele voorbeeldkeukens ziet u bovendien hoe we met accessoires deze sfeer versterken zonder dat u diep in de buidel hoeft te tasten. Het magazine vraagt u hier gratis aan. 

Terug
Sluiten