Zwevende keukenkasten

Zwevende keukenkasten

Het is een populaire keukentrend; zwevende keukenkasten. Vooral wanneer u kiest voor een moderne, strakke keuken komen zwevende kastjes goed tot hun recht. De keukenkasten staan niet op de grond, maar worden aan de muur bevestigd, waardoor er ruimte ontstaat tussen de vloer en de kast. Een ruimtelijk gevoel is het resultaat van zwevende keukenkasten.

Ruimtelijk effect

Zwevende keukenkasten zijn ideaal wanneer u een kleinere keuken groter wilt laten lijken. Doordat de kasten niet op de grond staan, maar net boven de vloer gemonteerd zijn, blijft er meer vloeroppervlakte zichtbaar. Dit geeft direct een ruimtelijk effect. Bijkomend voordeel van deze creatieve oplossing: u levert niet in op opbergruimte, terwijl u optisch wel meer ruimte creëert. Een ander voordeel van zwevende keukenkasten, is een praktische; de keukenvloer houdt u eenvoudig schoon, wanneer de kastjes zweven. Onder de keukenkastjes is immers voldoende ruimte voor de stofzuiger of de dweil. Hygiënisch en praktisch dus! Weten of zwevende keukenkasten passen in uw nieuwe keuken? Ga dan aan de slag met de 3D-ontwerptool.

Zwevende keukenkasten: hoe werkt dat?

Het oogt futuristisch, maar er zijn geen magische krachten nodig om keukenkasten te laten zweven. Om de kasten vrij boven de grond te laten hangen, is een stevige muur met voldoende draagvlak nodig. Uiteraard is het ook essentieel om het juiste bevestigingsmateriaal te gebruiken. Zo hangen de kasten recht en kunnen ze voldoende gewicht dragen. De adviseurs van Keuken Kampioen kunnen u hierover uitgebreid informeren en onze deskundige monteurs weten precies hoe ze de zwevende keukenkasten moeten monteren.

Zwevende kasten in een modern en strak design

Wanneer uw keuze valt op een moderne en strakke designkeuken mogen zwevende keukenkastjes eigenlijk niet ontbreken. Door de keukenplint achterwege te laten, wordt het effect nog beter benadrukt. Het is ook mogelijk om het zwevende element door te voeren bij de bovenkastjes. Voor de finishing touch kunt u ervoor kiezen om de zwevende keukenkasten deels of volledig te laten wegvallen in de muur. Een kasten- of apparatenwand(deels) geïntegreerd in de muur zien we bovendien steeds vaker bij keukens, omdat het zorgt voor een rustig resultaat. De opbergruimte blijft gelijk, maar de kasten zijn minder zichtbaar. Een creatieve oplossing voor een moderne keuken! Wilt u inspiratie opdoen over het design van uw toekomstige keuken? Vraag dan het gratis inspiratiemagazine aan.

Terug
Sluiten