Keuken ontwerpen
Steinhaus Leira

Ontwerp zelf jouw keuken met Keuken Kampioen!

Wil je graag zelf jouw keuken ontwerpen voordat je een keukenzaak instapt? Dat kan!

Keuken Kampioen helpt je graag en geeft je tips waar je op kan letten bij het ontwerpen van een keuken.

Zo zijn de stijl, kleuren, indeling en apparatuur van de keuken belangrijke factoren.

Nieuwsgierig? Lees verder en ontdek hoe je jouw eigen keuken kunt ontwerpen!

 

  • Stijl

Allereerst is het vaak handig om de stijl van jouw nieuwe keuken te bepalen. Anders zie je bij het uitkiezen van een keuken de bomen door het bos niet meer. Vaak hangt de stijl van de keuken samen met de stijl van de rest van jouw woning. Houd je van modern, landelijk, klassiek, design of industrieel? Wanneer je nog geen idee heeft wat voor stijl keuken jij mooi vindt, zijn bladen, keukenwebsites, Pinterest en ons keukenmagazine goede inspiratiebronnen.

  • Kleuren

Wanneer jij een stijl gekozen heeft, is een kleur kiezen voor zowel de kastjes als het werkblad een goede vervolgstap. Veel mensen kiezen voor een witte keuken. Dit is een tijdloze kleur, past goed bij verschillende stijlen en is mooi te combineren met andere meubels in de keuken. Een combinatie van wit met een (felle) kleur maakt het geheel wat spannender. Wil jij van jouw keuken een echte eyecatcher maken? Denk dan eens aan donkere kleuren zoals grijs en zwart.

  • Indeling

De keuken die jij wenst staat of valt met de beschikbare ruimte die er is. Soms lenen ruimtes zich slechts voor één of twee type indelingen, zoals rechte keukens in smalle ruimtes. Bij grotere ruimtes heb je meer keuze en kun je bijvoorbeeld kiezen voor een U-, G- of eilandkeuken. Houdt in gedachte dat je gemakkelijk door de ruimte moet kunnen bewegen als de keuken er staat en dat deurtjes of vaatwassers goed geopend moeten kunnen worden zonder tegen elkaar aan te botsen.

  • Apparatuur

Ben je een echte keukenprins(es)? Of ben je het liefst zo weinig mogelijk in de keuken? Hoe vaak jij in de keuken te vinden bent, speelt een grote rol bij het ontwerpen van jouw keuken. Vooral de apparatuur van de keuken wordt vaak aangeschaft met het oog op jouw liefde voor koken. Zo is een combimagnetron of een wokbrander fijn als je ervan houdt om snel een maaltijd te bereiden. Houd jij van uitgebreid koken? Denk dan aan een uitgebreide kookplaat of meerdere ovens.

Ontwerp jouw nieuwe keuken in 3D

Wil jij zelf aan de slag om jouw eigen keuken te ontwerpen? Gebruik dan onze 3D tool. Hiermee stel je zelf eenvoudig jouw keuken samen. Bovendien kun je het ontwerp bewaren en printen. Zo neem je gemakkelijk jouw eigen ontwerp mee naar de showroom.

Terug
Sluiten