rvs keukenblad

Rvs keukenbladen

Een rvs keukenblad heeft zowel veel praktische als esthetische voordelen en is daarom een populair product in de keuken. Niet voor niets zie je het rvs aanrecht terugkomen in vele professionele keukens. Een rvs aanrechtblad is extra hygiënisch en gaat jarenlang mee. Naast de praktische voordelen heeft dit keukenblad een moderne en industriële uitstraling. Deze strakke en exclusieve uitstraling kan goed gecombineerd worden met diverse kleuren en materialen. Twijfel je of een rvs werkblad iets voor jou is? Wij vertellen je er hier meer over. 

Een greep uit ons assortiment rvs keukenbladen

De voor- en nadelen van een rvs aanrechtblad

Voordelen
Nadelen
Voordelen
Sterk

Rvs, oftewel roestvaststaal, is een legering van verschillende metalen zoals ijzer en chroom. Dit maakt rvs tot een sterk materiaal en zorgt ervoor dat het zijn roestvaste eigenschap krijgt. 

Hygiënisch en waterdicht

Een rvs aanrecht is geheel waterdicht en zeer hygiënisch. Daarnaast zijn ze naadloos afgewerkt, waardoor lekkages vrijwel onmogelijk zijn.

Hittebestendig

Een aanrechtblad van rvs kan goed tegen hitte. Hierdoor is het geen probleem als het rvs werkblad per ongeluk in aanraking komt met een hete pan. Gebruik voor de zekerheid echter wel altijd onderzetters. 

Duurzaam

Het materiaal rvs is erg duurzaam. Een goed onderhouden rvs keukenblad kan wel 30 jaar meegaan. 

Onderhoudsvriendelijk

Rvs keukenbladen vergen geen extra behandelingen zoals granieten of

Nadelen
Krasgevoelig

Een nadeel van rvs is dat dit materiaal krasgevoelig is. Gebruik dus wel altijd een snijplank op een rvs keukenblad.

Het onderhoud van een rvs keukenblad

Het materiaal rvs is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Je hebt de keuze uit glad rvs, geborsteld/geschuurd rvs of een rvs blad met een wafelpatroon. In de keuken wordt meestal gebruik gemaakt van glad rvs. Een glad rvs keukenblad onderhoud je eenvoudig door het dagelijks schoon te maken met een sopje van water en afwasmiddel of allesreiniger. Wil je het extra laten glanzen? Gebruik dan een druppeltje glansspoelmiddel (voor de vaatwasser). Grof of bewerkt rvs kun je het beste schoonmaken met een zachte spons en allesreiniger. Hiermee bereik je meer oppervlakte in het reliëf. Hardnekkig vuil of vlekken op je rvs blad maak je schoon met een mengsel van water en baking soda. Laat dit een paar minuutjes intrekken en neem het af met een vochtige doek of spons. 

 

Een rvs werkblad combineren met kleuren en materialen

Het rvs keukenblad wordt steeds populairder in de moderne keuken. Dit komt omdat het materiaal rvs erg goed te combineren is met vrijwel iedere keukenstijl. Zo past dit keukenblad onder andere goed in een industriële keuken, dankzij de robuuste uitstraling. Door de exclusieve en luxe uitstraling komt het materiaal ook perfect tot zijn recht in de moderne keuken. Een keukenblad van rvs is goed te combineren met verschillende materialen en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan houten of kunststof kastjes. Rvs bladen kunnen daarnaast in vrijwel elke vorm gemaakt worden doordat men de lasnaden weg schuurt. Hierdoor worden spoelbakken en kranen naadloos in het blad verwerkt. Het rvs aanrechtblad met spoelbak vormt nu een mooi geheel in de ruimte.

De kosten van een rvs aanrechtblad 

Bij een rvs werkblad is de prijs per meter afhankelijk van de dikte van het blad en de randafwerking. Daarnaast kun je zowel kiezen voor een standaard formaat als voor een rvs aanrechtblad op maat. Een rvs werkblad op maat vergt uiteraard meer arbeidskosten en de prijs ligt daarom hoger dan bij een standaard blad. De rvs aanrechtblad prijs per meter ligt ongeveer op 250 euro. De prijs wordt echter duurder wanneer je specifieke wensen hebt. Zo kun je het blad bijvoorbeeld volledig integreren met de spoelbak, kraan en kookplaat. Een rvs aanrechtblad met geïntegreerde spoelbak vergt meer arbeid en is daarom duurder. Daarnaast bepaalt de afwerking van het blad de prijs. Zo kun je kiezen voor glad rvs, geborsteld rvs of een rvs met patroon. Wil je meer informatie over de prijs van een rvs aanrechtblad? Kom dan naar de showroom en laat je adviseren door een keukenadviseur van Keuken Kampioen.

Een rvs aanrechtblad met spoelbak

Een rvs werkblad met spoelbak zorgt voor een stijlvol geheel in de ruimte. De lasnaden in een rvs keukenblad worden namelijk volledig weggeschuurd. Hierdoor lijkt het rvs keukenblad en spoelbak uit een geheel te bestaan. Zorg er in dit geval voor dat de spoelbak dezelfde tint en afwerking heeft als jouw aanrechtblad. Een groot voordeel van rvs spoelbakken is dat deze hittebestendig en duurzaam zijn. Je kunt hierdoor jouw warme pannen eenvoudig af laten koelen in de spoelbak. 

Industriële keuken met rvs aanrechtblad

Het materiaal rvs zien we veel terug in industriële keukens. De industriële interieurstijl is namelijk ontstaan toen oude fabrieken werden omgebouwd tot woonruimtes. Sommige elementen uit de fabrieken werden behouden en zorgden voor de industriële uitstraling in de ruimte. Het materiaal rvs is daar een goed voorbeeld van. Dit duurzame en stoere materiaal past daarom perfect binnen een industrieel interieur. Vind je een rvs keukenblad te veel van het goede en wil je het materiaal liever subtiel terug laten komen? Dat kan bijvoorbeeld goed met rvs keukenaccessoires. Denk hierbij aan een rvs stang waaraan je rvs keukengerei kunt ophangen.

Hulp nodig bij het kiezen of onderhouden van je rvs keukenblad?

Wil je een rvs aanrechtblad kopen en hier meer inspiratie voor opdoen? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms en ontdek de mogelijkheden bij Keuken Kampioen. In de showrooms helpen de keukenadviseurs je graag met het uitzoeken van een rvs keukenblad op maat en zullen je van een persoonlijk en deskundig advies voorzien. Ook bekijk je in de winkels verschillende voorbeelden van rvs werkbladen.

Plan een afspraak

Advies nodig voor je nieuwe keuken?

Wij helpen graag!

  • Afspraak in de showroom of bij je thuis
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat
Ontwerp jouw keuken in 3D

Ontwerp jouw nieuwe keuken in 3D

Ontwerp heel eenvoudig jouw ideale keuken.

  • Ontwerp zelf
  • Kies jouw eigen indeling
  • Bewaar je ontwerp
Terug
Sluiten