Rvs keukenblad: modern en hygiënisch
rvs keukenblad
RVS keukenblad

Rvs keukenblad: modern en hygiënisch

Het rvs keukenblad heeft vele voordelen. Niet voor niets wordt sinds jaar en dag het rvs keukenblad gebruikt in professionele keukens. Naast de praktische voordelen heeft dit keukenblad een moderne en industriële uitstraling. Twijfel je of een rvs keukenblad iets voor jou is? Wij vertellen je er hier meer over.

 

Wat is een rvs keukenblad?

Rvs, oftewel roestvaststaal, is een legering van verschillende metalen zoals ijzer en chroom. Dit maakt rvs tot een sterk materiaal en zorgt ervoor dat het zijn roestvaste eigenschap krijgt. Er zijn verschillende rvs keukenbladen. Je hebt de keuze uit glad rvs, geborsteld/geschuurd rvs of een rvs blad met een wafelpatroon. In de keuken wordt meestal gebruik gemaakt van glad rvs.

Praktische voordelen

Veel professionele koks geven de voorkeur aan een rvs keukenblad. Dit heeft namelijk veel praktische voordelen. Zo is dit werkblad zeer hygiënisch, hittebestendig, waterbestendig, makkelijk in onderhoud en gaat het jaren mee. Een goed onderhouden rvs keukenblad kan zelfs tot 30 jaar meegaan. Bovendien is de kans dat er een vlek ontstaat zeer klein. Een nadeel is dat dit materiaal krasgevoelig is. Gebruik dus wel altijd een snijplank op een rvs keukenblad.

Strakke en exclusieve uitstraling

Het rvs keukenblad wordt steeds populairder in de moderne keuken. Naast de praktische voordelen heeft dit blad namelijk een strakke en exclusieve uitstraling. Zo past dit keukenblad goed in een industriële keuken. Je kunt dit blad combineren met verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan houten of kunststof kastjes.

Rvs bladen kunnen daarnaast in vrijwel elke vorm gemaakt worden doordat men de lasnaden weg schuurt. Zo kunnen ook spoelbakken en kranen naadloos in het blad verwerkt worden waardoor het één mooi strak geheel wordt.

Kom naar de showroom

Wil je meer informatie over het rvs keukenblad of wil je deze in het echt een keer bekijken? Kom dan naar onze showroom. Onze adviseurs staan voor je klaar met deskundig advies. 

Terug
Sluiten