Glazen keukendeuren
Glazen keukendeuren

Glazen deurtjes

Keukendeuren van glas geven jouw keuken een exclusieve designlook. Glas heeft van nature een luxe, glanzende afwerking.

Dat zorgt voor een modern en ruimtelijk uiterlijk. Glazen keukenkast deuren zijn in diverse varianten uitvoerbaar, zodat er voor iedere keukenstijl passende glazen deuren te vinden zijn.

Denk daarbij aan een glazen frontafwerking of een houten frame met helder glas. Benieuwd naar de mogelijkheden en alle voor- en nadelen van glazen keukenfronten? Keuken Kampioen vertelt je er meer over.

 

Soorten glazen keukendeuren

Glas is al tientallen jaren een populair materiaal voor keukenfronten. In klassieke en landelijke keukenstijlen zien we bijvoorbeeld vaak bovenkastjes met een helder glazen raamwerk. Ook in industriële keukenstijlen is dit toepasbaar, zoals met glas in een stoer, stalen frame. Tegenwoordig is glas ook te gebruiken als afwerking van een keukenfront. In dit geval wordt een heldere, glazen plaat op een draagmateriaal, zoals een MDF-paneel, geplaatst. Een MDF-plaat is in vrijwel alle stijlen en kleurtinten verkrijgbaar. Dat betekent dat je ook iedere keukenstijl kunt voorzien van een luxe finish met een glazen afwerking.

Voor- en nadelen van glazen keukendeuren

Glasdeuren in de keuken hebben nagenoeg dezelfde luxe uitstraling als een hoogglans afwerking. Dat maakt glazen keukendeuren de perfecte keuze voor design en moderne keukens. Zeker in combinatie met greeploze fronten geeft dat de keuken een chique, minimalistische look. Daarbij heeft een keukenfront van glas nog enkele praktische voordelen. Zo is glas een sterk en krasbestendig materiaal.

Glazen keukenfronten blijven daarom langer hun bijzondere, glanzende uitstraling behouden. Tegelijkertijd is dat wel een prijs-kwaliteit afweging, aangezien glas prijziger is dan bijvoorbeeld een hoogglans lak. Daarnaast zie je vingerafdrukken sneller op helder glas. In het geval van mat glas of bij een witte achtergrond vallen vingerafdrukken minder op. Bovendien is glas eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek en eventueel glasreiniger.

Maak een afspraak in de keukenshowroom

Wil je meer weten over glazen keukendeuren en de mogelijkheden voor jouw keuken? Maak een afspraak in een showroom bij jou in de buurt. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek beantwoorden onze keukenspecialisten graag al jouw vragen. Ook voorzien zij je van een deskundig, persoonlijk advies en handige tips.

Plan een afspraak

Advies nodig voor je nieuwe keuken?

Wij helpen graag!

  • Afspraak in de showroom of bij je thuis
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat
Ontwerp jouw keuken in 3D

Ontwerp jouw nieuwe keuken in 3D

Ontwerp heel eenvoudig jouw ideale keuken.

  • Ontwerp zelf
  • Kies jouw eigen indeling
  • Bewaar je ontwerp
Terug
Sluiten