Glazen keukendeuren

Keukendeuren van glas geven de keuken een exclusieve uitstraling. Glas heeft van nature een luxe, glanzende afwerking, dit zorgt voor een moderne en ruimtelijke sfeer. Glazen keukenkast deuren zijn in diverse varianten verkrijgbaar, zodat er voor iedere keukenstijl passende glazen deuren te vinden zijn. Denk aan een glazen frontafwerking of een houten frame met helder glas. Lees verder over de mogelijkheden en de voor- en nadelen van glazen keukenfronten.

Soorten glazen keukendeuren

Glas is al jaren een populair materiaal voor keukenfronten. In klassieke en landelijke keukenstijlen zien we bijvoorbeeld vaak bovenkastjes met een helder glazen raamwerk. Ook in industriële keukens is dit toepasbaar, zoals glas in een stoer, stalen frame. Tegenwoordig is glas ook te gebruiken als afwerking van een keukenfront: een heldere, glazen plaat op een draagmateriaal, zoals een MDF-paneel. Een MDF-plaat is in vrijwel alle stijlen en kleuren verkrijgbaar, zodat iedere keukenstijl kan worden voorzien van een luxe touch door middel van de glazen afwerking.

Voor- en nadelen van glazen deuren

Glasdeuren in de keuken hebben vrijwel dezelfde luxe uitstraling als een hoogglans afwerking. Dat maakt glazen keukendeuren de perfecte keuze voor design en moderne keukens. Glazen keukendeuren in combinatie met greeploze fronten geeft de keuken een chique, minimalistische look. Daarbij heeft een keukenfront van glas nog enkele praktische voordelen. Zo is glas een sterk en krasbestendig materiaal en blijven glazen keukenfronten lang de bijzondere en glanzende uitstraling behouden. Tegelijkertijd is dat wel een prijs-kwaliteit afweging, aangezien glas prijziger is dan bijvoorbeeld een hoogglans lak. Wat nadeliger kan zijn is dat je sneller vingerafdrukken ziet op helder glas. In het geval van matglas, melkglas of bij een witte achtergrond vallen vingerafdrukken minder op. Glas is daarentegen eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek en eventueel glasreiniger, waardoor de vingerafdrukken weer  snel verdwenen zijn!

Maak een afspraak in de keukenshowroom

Wil je meer weten over glazen keukendeuren en de mogelijkheden voor je nieuwe keuken? Maak een afspraak in een showroom bij jou in de buurt. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek beantwoorden onze keukenspecialisten al je vragen met een deskundig, persoonlijk advies en handige tips.