G keukens-1

De G keuken: ideaal voor uitgebreid koken

De G keuken is een ideale keukenopstelling wanneer u veel werkruimte in de keuken wilt. Deze keukenopstelling lijkt op de U vormige keuken met het verschil dat de G keuken wat groter is. Bovendien heeft het aan één kant een extra schiereiland waardoor het de G vorm krijgt. Hieronder zetten wij de mogelijkheden en de voor- en nadelen van de G keuken voor u op een rijtje.

  • Snel en simpel: direct thuis beginnen met een keuken ontwerpen
  • Kies jouw eigen stijl
  • Bewaar en print je ontwerp

Mogelijkheden van de G keuken

Er zijn veel mogelijkheden om een G keuken in te richten. Een opstelling die vaak gebruikt wordt is om de apparaten en de koelkast langs de lange wand te zetten. Bij de kortere wanden heeft u dan de ruimte voor de spoelbak en de kookplaat.

Een leuke optie is om de kookplaat op het schiereiland te zetten zodat u de kamer inkijkt als u aan het koken bent. Of maak bijvoorbeeld van het schiereiland een barretje. Dan kunnen huisgenoten of gasten gezellig bij u zitten terwijl u bezig bent.

G-keuken
G keuken
G-keuken met kookeiland
G keuken met kookeiland
G-keuken met bar
G keuken met bar

Voordelen

✓ Veel werkruimte: Dankzij het extra schiereiland ontstaat er veel werkruimte op het aanrechtblad. Zo kun je uitgebreid en met meerdere mensen koken zonder dat je elkaar in de weg loopt.

✓ Opbergruimte: Meer aanrechtblad betekent meteen ook meer opbergruimte onder het blad. Als je wilt kun je bovendien daarboven nog keukenkastjes ophangen waardoor er nog meer opbergruimte gecreëerd wordt.

✓ Alles bij de hand: Een groot voordeel van de G keuken is dat alle elementen zoals de koelkast, het fornuis en de spoelbak, dicht bij elkaar zitten. Zo hoef je dus niet eindeloos heen en weer te lopen als je aan het koken bent en heb je alles bij de hand.

Ruimte

De G keuken biedt veel werkruimte. Dit betekent ook dat u wat ruimte nodig hebt om de G keuken te plaatsen. Als u een kleine ruimte hebt waarin u de keuken wilt plaatsen is een G-vorm waarschijnlijk niet de meest handige opstelling voor u. De gemiddelde maat die wordt aangehouden om deze keuken te kunnen plaatsen is 3,60 meter lengte bij de langste wand.

Hoe kun je besparen op de keukenkosten?

Kosten kookeiland

De gemiddelde prijs van een keuken met kookeiland is afhankelijk van veel factoren. De prijs van een keukeneiland wordt namelijk bepaald door merk, apparatuur, materiaal, opstelling en grootte. Wil je graag een prijsindicatie van de kosten voor jouw nieuwe keuken? Maak dan gebruik van onze budgetplanner.

In een paar stappen krijg je dan een goed beeld van wat jouw keuken met kookeiland gaat kosten. Kijk ook eens naar onze showroomkeukens met eiland. Deze keukens met kookeiland zijn in de aanbieding en tot wel 70% goedkoper. Bovendien kunnen deze keukens erg snel geleverd worden!

Kom naar de winkel

Benieuwd hoe een G keuken er in het echt uitziet? Of wil je weten of een G keuken in jouw huis past? Kom dan naar onze showroom. Daar kun je ervaren of deze keukenopstelling aan al jouw wensen voldoet.

Onze adviseurs staan bovendien voor je klaar en geven je deskundig advies!

Terug
Sluiten