Keuken met keukenblok-1

Is een Keukenblok jouw ideale keukenopstelling?

Een keukenblok is een rechte keukenopstelling die vaak bestaat uit enkele kastjes, laden, een spoelbak en keukenapparatuur. Een keukenblok is voordelig, ruimtebesparend en op talloze manieren uitvoerbaar. Dat maakt een keukenblok interessant ten opzichte van een grote inbouwkeuken. Wil je alleen een keukenblok met spoelbak of ook met apparatuur? Compact of met veel opbergruimte? Met of zonder bovenkasten? Met deze rechte keukenopstelling kun je alle kanten op. Keuken Kampioen vertelt je meer over de mogelijkheden.

  • Snel en simpel: direct thuis beginnen met een keuken ontwerpen
  • Kies jouw eigen stijl
  • Bewaar en print je ontwerp

Kenmerken van een keukenblok

Een keukenblok is een rechte keukenopstelling die je op verschillende manieren kunt inrichten. Zo kun je gaan voor een compact keukenblok met spoelbak, bijvoorbeeld voor in de bijkeuken. Ook een uitgebreidere variant met keukenapparatuur behoort tot de mogelijkheden. Een keukenblok kan behoorlijk variëren in grootte.

Zo kun je kiezen voor een mini keukenblok of klein keukenblok wanneer je weinig ruimte tot je beschikking hebt. Grotere keukenblokken met alle benodigde apparatuur zijn ongeveer 5 à 6 kastjes breed.

Voor- en nadelen van een keukenblok

Het grote voordeel van een keukenblok is dat deze rechte keukenopstelling relatief weinig ruimte in beslag neemt. Dat is ideaal wanneer je een kleine ruimte hebt of ruimte over wilt houden voor bijvoorbeeld de eettafel. Hierdoor heb je echter ook weinig werk- en opbergruimte in de keuken. Afhankelijk van de beschikbare ruimte bepaal je zelf hoe breed je het keukenblok wil hebben.

Daarbij is een keukenblok eenvoudiger geïnstalleerd dan bijvoorbeeld een volledige inbouwkeuken, een kookeiland of een hoekkeuken. Een los keukenblok is bovendien een stuk voordeliger dan andere keukenopstellingen. Een keukenblok is goedkoop omdat er relatief weinig montagewerk in zit en de keuken vrij compact is.

Groot keukenblok
groot keukenblok
Keukenblok
keukenblok
Klein keukenblok
klein keukenblok

Soorten keukenblokken

Van mini tot een standaard keukenblok of juist heel breed: er zijn diverse opties qua grootte. Ook op het gebied van kleur, materiaal en stijl zijn de mogelijkheden eindeloos. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een keukenblok voor de bijkeuken of een andere ruimte? Kijk dan eens naar een rvs keukenblok. Roestvrij staal is namelijk extra hygiënisch en eenvoudig schoon te maken.

Zoek je juist een compleet keukenblok voor in de keuken? Dan heb je keuze uit diverse stijlmogelijkheden: van modern en design tot landelijk en industrieel.

Kleine keukenblokken

Heb je weinig ruimte beschikbaar voor de keuken, bijvoorbeeld omdat je in een studio of appartement woont? Dan biedt een klein keukenblok uitkomst. Met een spoelbak, kookplaat en afzuigkap heb je alle benodigdheden in één keukenblok. Kies daarbij voor een vrijstaande koelkast, zodat je deze op de meest geschikt plek kunt zetten. Ook kun je gaan voor een mini keukenblok of een klein keukenblok met spoelbak. Ideaal voor in de bijkeuken of als aanvulling op je huidige keuken. Of wat dacht je van een keukenblok zonder spoelbak? Dat is handig wanneer je meer werk- en opbergruimte wilt naast je huidige keukenblok.

Kosten van een keukenblok

Wil je een keukenblok kopen, maar vraag je je af wat de kosten zijn? Deze zijn voornamelijk afhankelijk van de grootte en jouw persoonlijke wensen. Door gebruik te maken van onze budgetplanner krijg je in enkele stappen een prijsindicatie van jouw keukenblok. Wil je graag een goedkoop keukenblok? Kijk dan eens naar onze showroomkeukens. Deze keukens bieden we aan met kortingen tot wel 70%.

keukenblok
keukenblok
Hoe kun je besparen op de keukenkosten?

Kosten kookeiland

De gemiddelde prijs van een keuken met keukenblok is afhankelijk van veel factoren. De prijs van een keukenblok wordt namelijk bepaald door merk, apparatuur, materiaal, opstelling en grootte. Wil je graag een prijsindicatie van de kosten voor jouw nieuwe keuken? Maak dan gebruik van onze budgetplanner.

In een paar stappen krijg je dan een goed beeld van wat jouw keuken met keukenblok gaat kosten. Kijk ook eens naar onze showroomkeukens met keukenblok. Deze keukens met keukenblok zijn in de aanbieding en tot wel 70% goedkoper. Bovendien kunnen deze keukens erg snel geleverd worden!

Maak een afspraak in de keukenshowroom

Ben jij op zoek naar een keukenblok voor in de keuken, bijkeuken of een andere ruimte? Onze deskundige adviseurs helpen je graag met al jouw vragen en voorzien je van handige tips. Maak een afspraak in een showroom bij jou in de buurt. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek helpen onze keukenprofessionals jouw wensen te vertalen naar jouw ideale keukenblok.

Terug
Sluiten