Open keukens

Een open keuken is voor de liefhebbers van ruimte en rust. Deze keuken bestaat uit één grote ruimte waarin de keuken en het woongedeelte samensmelten tot een stijlvol geheel. Het resultaat is een ruimtelijke en sfeervolle woonkeuken waar iedereen gezellig samenkomt. Wil je weten welke opstellingen mogelijk zijn en hoe je een open keuken inricht? Keuken Kampioen geeft je handige tips en volop inspiratie!

  • Snel en simpel: direct thuis beginnen met een keuken ontwerpen
  • Kies jouw eigen stijl
  • Bewaar en print je ontwerp

Wat is een open keuken?

Zoals de naam al doet vermoeden staat de open keuken in één grote, open ruimte. Geen deuren en kleine hokjes, maar ruimte, rust en veel natuurlijk licht. In een open keuken zien we namelijk vaak grote ramen, die de ruimtelijke uitstraling nog eens een duwtje in de rug geven. De open keuken en woonkamer gaan in deze ruimte volledig in elkaar op. Een open keuken maakt het daarom mogelijk om gezellig in contact te blijven met familieleden of gasten in het woongedeelte. Dat maakt van de open keuken een gezellig en sociale keukenopstelling.

Verschillende opstellingen in open keukens

Met een open keuken kun je alle kanten op. Vaak zien we dat een open keuken in de woonkamer staat. In deze opstelling lopen het kook- en woongedeelte naadloos in elkaar over. Houd je van de ruimte en rust, maar wil je de twee gedeeltes toch liever subtiel gescheiden houden? Dat kan met een half open keuken. Wanneer de ruimte bijvoorbeeld een L-vorm of hoek heeft, kun je de keuken en woonkamer toch apart houden terwijl de ruimtelijke uitstraling bewaard blijft. Of plaats een sfeervolle open kast als een soort van ‘scheiding’ tussen de ruimtes. Wanneer jouw ruimtes op dit moment gescheiden zijn door een muur met deur, kun je er ook voor kiezen de deur te verbreden of weg te halen voor een meer open uitstraling. Een open keuken is tot slot bij uitstek geschikt voor kleine ruimtes. Hiermee maak je van twee kleine ruimtes namelijk één grote ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een kleine open keuken met een rechte of hoekopstelling en een ronde eettafel of compacte bar.

Tips bij open keukens

Bij de inrichting van de woonkamer en open keuken zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Allereerst is het belangrijk dat je voor een goede afzuiging kiest. Zo voorkom je dat etensgeuren zich verspreiden naar het woongedeelte en daar blijven hangen. Daarnaast is het van belang om de stijl en sfeer in beide gedeeltes goed op elkaar af te stemmen. Alleen dan komt een open keuken echt goed tot zijn recht. Wil je een kleine woonkamer met open keuken inrichten? Denk dan extra goed na over de inrichting van de ruimte. Kleinere ruimtes ogen namelijk sneller rommelig en druk. Zorg ervoor dat je vanuit beide gedeelten een sfeervol aanzicht hebt. Zorg tot slot voor voldoende verlichting in de ruimte. Dat kan met grote ramen, maar ook met bijvoorbeeld spotverlichting.

Inspiratie open keukens

Een open keuken is op talloze creatieve manieren in te richten. We geven je alvast wat open keuken ideeën ter inspiratie. Allereerst kun je kiezen voor een groot kookeiland in de open keuken. Deze is eventueel te verlengen met een sfeervolle bar of eettafel, waardoor je een centraal middelpunt in de ruimte creëert.

Bovendien zorg je op deze manier voor een natuurlijke overgang naar het eet- en woongedeelte. Of wat dacht je van een grote, open hoekkeuken? Sfeervol, huiselijk en praktisch. Van een open keuken maak je ook eenvoudig een half open keuken. Voorbeelden zijn een scheiding door middel van een bar, open kast of een laag muurtje in de woning. Zo is van iedere keuken een open of deels open keuken te maken.

Mogelijkheden van open keukens bij Keuken Kampioen

Een open keuken past in iedere woning en is op vele manieren in te richten. Je hebt keuze uit diverse stijlen, materialen, kleuren en apparaten. Daarnaast kun je kiezen voor een kleine open keuken, half open keuken, maar ook diverse opstellingen zoals een eilandkeuken of hoekkeuken. In principe is van iedere keuken een open keuken te maken, door bepaalde aanpassingen bij jou in huis. Je kunt daarom ook kiezen voor een van onze open keukens uit de showroom, die tot wel 70% zijn afgeprijsd. Overweeg jij een open keuken in jouw woning? Bij Keuken Kampioen is alles mogelijk en onze deskundige adviseurs helpen je graag bij alle keuzes.

Open keuken
Open keuken
Open keuken
Open keuken
Open keuken
Hoe kun je besparen op de keukenkosten?

Kosten open keuken

De gemiddelde prijs van een open keuken is afhankelijk van veel factoren. De prijs van een open keuken wordt namelijk bepaald door merk, apparatuur, materiaal, opstelling en grootte. Wil je graag een prijsindicatie van de kosten voor jouw nieuwe keuken? Maak dan gebruik van onze budgetplanner.

In een paar stappen krijg je dan een goed beeld van wat jouw open keuken gaat kosten. Kijk ook eens naar onze showroomkeukens. Deze open keukens zijn in de aanbieding en tot wel 70% goedkoper. Bovendien kunnen deze keukens erg snel geleverd worden!

Maak een afspraak in de keukenshowroom

Ben jij op zoek naar een open keuken? Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar met handige tips, slimme oplossingen en persoonlijk advies. Maak een afspraak in een showroom bij jou in de buurt. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek helpen onze keukenspecialisten jouw wensen te vertalen naar jouw ideale open keuken.