Schiereiland keuken-1

Schiereiland keuken

Een schiereiland keuken heeft de luxe uitstraling van een eilandkeuken en kent daarbij vele praktische voordelen. Zo bespaar je met deze variant vaak veel ruimte en profiteer je van extra opbergruimte. Bovendien is de keuken met schiereiland op diverse manieren op te stellen, zodat deze in zowel kleine als grote ruimtes past. Keuken Kampioen vertelt je meer over de verschillen met andere eilandopstellingen, de voor- en nadelen en de kosten van een schiereiland keuken. Tevens ontdek je handige tips om tot een goede keuze te komen voor een schiereiland. 

  • Snel en simpel: direct thuis beginnen met een keuken ontwerpen
  • Kies jouw eigen stijl
  • Bewaar en print je ontwerp

Wat is een schiereiland keuken?

Een schiereiland is een keukeneiland dat met één zijde grenst aan de wand of het keukenblok. Dat biedt allerlei mogelijkheden om de keukenopstelling praktisch in te delen. Een schiereiland keuken kent diverse voordelen ten opzichte van het vrijstaande kookeiland. In de eerste plaats neemt een schiereiland minder ruimte in beslag.

Daarnaast hoeven er bij een schiereiland minder aansluitingen verplaatst te worden, mits deze grenst aan het keukenblok. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een schier kookeiland zijn elektrische aansluitingen voor de kookplaat eenvoudig via het keukenblok naar de wand te leiden.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Het grote voordeel van een schiereiland keuken is dat deze relatief weinig ruimte in beslag neemt. Daarbij geniet je toch van veel opbergruimte en een praktische keukenopstelling. Een slimme indeling is bijvoorbeeld het schier kookeiland met aangrenzende bar of eettafel. Op deze manier blijf je altijd gezellig in contact met gezinsleden of gasten tijdens het koken.

Bovendien kun je na het koken gelijk aanschuiven. Hoewel een schiereiland keuken relatief compact is, neemt deze altijd meer ruimte in beslag dan een rechte keuken. Deze opstelling past daarom niet in hele kleine keukens. Het advies is om rondom het schiereiland minimaal een meter vrije ruimte te bewaren. Zo blijf je comfortabel bewegen tussen de verschillende keukenelementen.

Schiereiland keuken
Schiereiland keuken
Schiereiland keuken
Schiereiland keuken
Schiereiland keuken
Schiereiland keuken

Voorbeelden schiereiland keukens

Een keuken met schiereiland is op verschillende manieren in te delen en in een ruimte te plaatsen. Twee veel voorkomende varianten zijn: het schiereiland haaks op een keukenblok en parallel aan een keukenblok. Bij het haakse schiereiland ontstaat er een praktische en sfeervolle T-opstelling. Deze opstelling is op talloze manieren in te richten. Vaak wordt ervoor gekozen de kookplaat of spoelbak in het schiereiland te verwerken. Op deze manier schakel je snel en eenvoudig tussen de verschillende keukenelementen. Een andere opstelling van een schiereiland is parallel aan een recht keukenblok. Deze variant komt het meeste in de buurt van het kookeiland en heeft daarom een luxe en ruimtelijke uitstraling. Bovendien leent deze opstelling zich uitstekend voor het toevoegen een sfeervolle keukenbar. Andere voorbeelden van een schiereiland keuken zijn een hoekkeuken of U-keuken met aangrenzend eiland. Ook alleen één groot schiereiland als keuken behoort tot de mogelijkheden.

Verschillende stijlen schiereiland keukens

Een keuken met schiereiland is niet alleen op talloze manieren op te stellen en in te delen. Deze keukenopstelling is ook in alle denkbare keukenstijlen uitvoerbaar. Zo kun je gaan voor een moderne keuken met een minimalistisch design, strakke afwerking, neutraal kleurgebruik en luxe keukenapparatuur. In combinatie met de exclusieve schiereilandopstelling zorgt dat voor een echte designlook.

Daarnaast leent de schiereiland keuken zich ook voor warme en sfeervolle keukenstijlen, zoals de landelijke keuken, klassieke keuken, houten keuken of boerenkeuken. Denk daarbij aan gekaderde fronten, natuurlijke kleuren en materialen en een groot, robuust gasfornuis in de keuken.

Tips bij keuze schiereiland keukens

Bij de keuze voor een schiereiland keuken is het eerst belangrijk om na te gaan of je er de ruimte voor hebt. Dit is ook afhankelijk van de opstelling die je wenst. Zo neemt een schiereiland dat haaks staat op het keukenblok minder ruimte in beslag dan een schiereiland dat los staat van het keukenblok. Houd er rekening mee dat er minimaal één meter vrije ruimte nodig is rondom het eiland om comfortabel te kunnen bewegen. Daarnaast is het bij een schier kookeiland belangrijk om te kiezen voor een praktische indeling.

Je kunt namelijk niet volledig om het eiland heen lopen. Zorg ervoor dat de werkdriehoek zo klein mogelijk is. Dat wil zeggen, de afstand tussen kookplaat, koelkast en spoelbak. Daarnaast is het handig om rondom de spoelbak en kookplaat voldoende werkruimte te hebben voor de kookvoorbereidingen.

Kosten van een schiereiland keuken

De prijs van een keuken met schiereiland is van diverse factoren afhankelijk. De belangrijkste zijn de grootte, opstelling, materiaal en apparatuur. Heb je al een goed beeld van hoe jouw nieuwe keuken eruit moet komen te zien en wil je alvast een indicatie van de kosten? Maak dan gebruik van onze budgetplanner. Hiermee ontvang je na slechts enkele stappen een duidelijke prijsindicatie voor jouw schiereiland keuken. Wil je graag een nieuwe keuken tegen een extra scherpe prijs?

Kijk dan eens naar een schiereiland keuken uit de showroom. We bieden diverse nieuwe keukens die tot wel 70% voordeliger zijn geprijsd. Wil je nog bepaalde onderdelen aanpassen aan de showroomkeuken? Dat is geen probleem bij Keuken Kampioen. Onze deskundige adviseurs overleggen graag de mogelijkheden met je.

Hoe kun je besparen op de keukenkosten?

Kosten schiereiland

De gemiddelde prijs van een keuken met schiereiland is afhankelijk van veel factoren. De prijs van een schiereiland wordt namelijk bepaald door merk, apparatuur, materiaal, opstelling en grootte. Wil je graag een prijsindicatie van de kosten voor jouw nieuwe keuken? Maak dan gebruik van onze budgetplanner.

In een paar stappen krijg je dan een goed beeld van wat jouw keuken met schiereiland gaat kosten. Kijk ook eens naar onze showroomkeukens. Deze keukens met schiereiland zijn in de aanbieding en tot wel 70% goedkoper. Bovendien kunnen deze keukens erg snel geleverd worden!

T-keukens
Schiereiland keuken

Maak een afspraak in de keukenshowroom

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een schiereiland keuken? Maak een afspraak in een showroom bij jou in de buurt. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek brengen onze keukenspecialisten jouw wensen in kaart. Bovendien helpen onze deskundige adviseurs je graag persoonlijk met al jouw vragen, voorzien je van handige tips en denken mee in slimme oplossingen voor jouw keuken.

Terug
Sluiten