T-keukens

De T-keuken is een sfeervolle en sociale keukenopstelling die volop mogelijkheden biedt. Zo kun je qua indeling en stijl vrijwel alle kanten op. De keuken in T-opstelling is daarom niet voor niets zo populair. Keuken Kampioen vertelt je wat een T-keuken precies is en wat de bijbehorende voor- en nadelen zijn. Ook ontdek je hier handige tips, voorbeelden, stijlmogelijkheden en krijg je meer inzicht in de kosten van een T-keuken.

  • Snel en simpel: direct thuis beginnen met een keuken ontwerpen
  • Kies jouw eigen stijl
  • Bewaar en print je ontwerp

Wat is een T-keuken?

Zoals de naam al suggereert, heeft een T-keuken de vorm van de letter ‘T’. Dat betekent dat er altijd een deel van het keukenblok vrij in de ruimte staat, ook wel het schiereiland genoemd. Dit eiland grenst met één zijde aan een recht keukenblok, een kastenwand of alleen aan wand. In feite is een T-keuken een combinatie van meerdere opstellingen, zoals een eilandkeuken, rechte keuken, hoekkeuken en eventueel zelfs een keuken met bar.

Dat betekent ook dat je profiteert van alle voordelen in één met een keuken in T-opstelling. Om er alvast een paar te noemen: veel opbergruimte, een sociale opstelling en een luxe uitstraling. Daar komt bij dat deze keuken op talloze manieren is in te delen. Zo creëer je eenvoudig een keuken die aan al jouw wensen voldoet.

Wat zijn de voor- en nadelen van een T-keuken?

Doordat een T-keuken verschillende opstellingen combineert, zijn er ook veel voordelen. Allereerst is de T-opstelling een keuken met erg veel opbergruimte. Pannen, serviesgoed en keukengerei berg je makkelijk en efficiënt op in deze keuken. De ruime opstelling brengt gelijk een nadeel met zich mee. Deze keuken is namelijk minder geschikt voor kleine ruimtes.

Anderzijds bepaal je zelf hoe groot het rechte keukenblok of kastenwand en het schiereiland moeten zijn doordat de keukens volledig op maat te maken zijn. Een ander voordeel is dat de T-keuken een sociale opstelling is. De opstelling leent zich uitstekend om er een sfeervolle woonkeuken van te maken. Voeg een gezellige bar toe of verleng het eiland met een eettafel. Op deze manier creëer je een centrale plek in huis waar iedereen samenkomt  om te eten, werken en genieten.

T-keuken
T-opstelling
T-keuken
T-opstelling
T-keuken
T-opstelling

Verschillende voorbeelden T-keukens

Zoals eerder benoemd is de keuken in T-vorm op talloze manieren in te delen. De meest populaire variant is het schiereiland dat haaks staat op een recht keukenblok. Ook binnen deze variant zijn er meerdere indelingen. Je kunt bijvoorbeeld de kookplaat en spoelbak in het eiland verwerken voor de luxe uitstraling van een eilandkeuken. Tevens kun je het eiland benutten voor werkruimte, eventueel in combinatie met een bar.  Een andere indeling voor een T-keuken is een kastenwand in plaats van een recht keukenblok tegen de muur. Het grote voordeel is extra veel opbergruimte en genoeg ruimte voor inbouwapparatuur, zoals een inbouwoven, stoomoven of koffiemachine. In veel gevallen zijn twee kasten dan met elkaar verbonden door wandplanken. Hier kun je mooie decoratie-items op tentoonstellen voor een gezellige uitstraling.

Verschillende stijlen T-keukens

Net als de vele mogelijkheden wat betreft indeling van T-keukens zijn er ook diverse opties voor keukenstijlen. Te beginnen bij de moderne keuken met strakke afwerkingen, zwart en wit kleurgebruik, greeploze fronten en luxe inbouwapparatuur. Deze keukenstijl sluit perfect aan op het moderne karakter van T-keukens.

Voeg je daar gewaagde kleur- en materiaalkeuzes aan toe, dan heb je zomaar een design keuken te pakken. Ook is de T-opstelling keuken sfeervol en sociaal van aard, wat weer naadloos aansluit op keukenstijlen zoals de landelijke keuken, klassieke keuken, houten keuken of boerenkeuken. Denk dan aan een gezellig, centraal schiereiland met bar, omringd door warme kleuren, natuurlijke materialen, elegante vormen en kaderfronten.

Tips bij de keuze van een T-keuken

Er zijn heel wat keuzes te maken wanneer je besluit voor een T-keuken te gaan. Keuken Kampioen geeft je daarom alvast wat handige tips. Ga eerst na of je voldoende beschikbare ruimte hebt voor een keuken in T-vorm. Om ruimte te besparen kun je kiezen voor een volledig ingebouwde kastenwand. Tevens kun je de eettafel vervangen door een compacte bar aan het schiereiland. Houd ook rekening met minimaal één meter vrije ruimte rondom het eiland om comfortabel te kunnen bewegen.

Daarna is het belangrijk om na te gaan waar je elementen zoals de kookplaat, spoelbak en koelkast wilt plaatsen. Wil je tijdens het koken bijvoorbeeld gezellig in contact blijven met familieleden in de woonkamer? Dan is het vanzelfsprekend om de kookplaat in het eiland te plaatsen.  Hecht je veel waarde aan werkruimte? Dan kun je het schiereiland beter vrijlaten en de keukenelementen in het rechte keukenblok verwerken.

De prijs van een T-keuken

De kosten van een T-keuken kunnen behoorlijk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen bijvoorbeeld de grootte, het materiaal en de apparatuur een grote rol in de uiteindelijke prijs. Weet je al precies hoe jouw nieuwe T-keuken eruit moet komen te zien? Door gebruik te maken van onze budgetplanner krijg je in slechts enkele stappen een goed beeld van de prijs. Deze prijsindicatie sturen we geheel vrijblijvend naar je op.

Wanneer je budget een nieuwe T-keuken niet toelaat, kun je ook eens een kijkje nemen bij onze showroomkeukens. Hier ontdek je diverse, nieuwe keukens in T-opstelling die tot wel 70% goedkoper zijn dan de adviesprijs. Zelfs wanneer je nog bepaalde elementen in de showroomkeuken wilt aanpassen, is dat mogelijk. Onze deskundige adviseurs overleggen graag de mogelijkheden met je.

Hoe kun je besparen op de keukenkosten?

Kosten T-keuken

De gemiddelde prijs van een keuken met T-opstelling is afhankelijk van veel factoren. De prijs van een T-keuken wordt namelijk bepaald door merk, apparatuur, materiaal, opstelling en grootte. Wil je graag een prijsindicatie van de kosten voor jouw nieuwe keuken? Maak dan gebruik van onze budgetplanner.

In een paar stappen krijg je dan een goed beeld van wat jouw keuken met T-opstelling gaat kosten. Kijk ook eens naar onze showroomkeukens met T-opstelling. Deze T-keukens zijn in de aanbieding en tot wel 70% goedkoper. Bovendien kunnen deze keukens erg snel geleverd worden!

Maak een afspraak in de keukenshowroom

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een T-keuken? Maak een afspraak in een showroom bij jou in de buurt. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek brengen onze keukenspecialisten jouw wensen in kaart. Bovendien helpen onze deskundige adviseurs je graag persoonlijk met al jouw vragen, voorzien je van handige tips en denken mee in slimme oplossingen voor jouw keuken.