Laat uw karakter zien met een gedecoreerde dienblad

Dienblad decoreren: sfeervol en huiselijk

Een dienblad werd altijd gebruikt om drankjes mee te serveren, maar je kunt er juist ook jouw keukenruimte mee aankleden. Gebruik het als een mooie, grote onderzetter en decoreer jouw dienblad. De ruime keuze uit dienbladen en de mogelijkheden aan decoratie zorgen ervoor dat iedereen iets moois neer kan zetten, geheel in eigen stijl. In dit blog geeft Keuken Kampioen je graag inspiratie. Kleedt jouw ruimte aan met een prachtig eigen gedecoreerd dienblad.

Laat jouw keukenblad of tafel betoveren

Dienbladen kun je eigenlijk op iedere plek plaatsen. Kies voor eenzelfde kleur als de inrichting, wanneer je het dienblad wilt laten opnemen in het interieur. Liever een groot contrast creëren? Kies dan voor een felle kleur of juist een hele andere kleur dan jouw interieur al heeft. Zorg alleen ervoor dat je genoeg ruimte hebt op de plek waar je het dienblad plaatst, zodat je altijd genoeg ruimte er omheen hebt om bijvoorbeeld groenten te snijden of te eten. Handige plekken om een dienblad neer te zetten zijn in een hoek van het keukenblad, midden op te tafel of juist aan een kant van de tafel. Het staat ook heel mooi om het dienblad op een plank te plaatsen die aan de wand in de keuken is gemonteerd. Met de decoratie van het dienblad zorg je uiteindelijk voor een sfeervol geheel.

Gebruik jouw dienblad als decoratiestuk

Met het decoreren van dienbladen kun je alle kanten op. Het is heel gebruikelijk om mooie kaarsen op het dienblad te plaatsen die zorgen voor sfeer en warmte. Dit is vooral erg gezellig tijdens de koude en donkere winterdagen of de koele zomeravonden. Wat ook perfect gebruikt kan worden als decoratie voor jouw dienblad zijn bloemstukken. Of plaats er bijvoorbeeld mooie fotolijstjes op in verschillende formaten met (kerst)lichtjes eromheen. Ook handig is om bijvoorbeeld verschillende potjes, zoals kruiden of spatels, op het dienblad te plaatsen. Mocht je meer ruimte nodig hebben op het aanrecht, dan kun je in één beweging meer ruimte creëren. Één ding is zeker: wanneer je een gedecoreerd dienblad in jouw interieur plaatst, trekt dit direct de aandacht.

Laat je nog meer inspireren

Heb je na het lezen van dit blog een idee, maar wil je graag nog meer inspiratie opdoen? Bestel dan het gratis Keuken Kampioen magazine boordevol inspiratie, handige tips en al het nieuws op keukengebied.