Keukentrend LED verlichting in de keuken
keukentrend - ledverlichting

Keukentrend: ledverlichting

Ledverlichting zien we steeds vaker in de keuken. Geen wonder. Ledverlichting is geschikt voor elk soort lamp en kan waar dan ook geplaatst worden. En niet te vergeten: led is ook nog eens energiezuinig. In de keuken zorgt het heldere licht ervoor dat je perfect zicht hebt tijdens het koken. Bovendien geven de ledlampen sfeervol zacht wit licht dat dimbaar is. Nu we steeds meer tijd in de keuken doorbrengen is dat niet onbelangrijk. Lees meer over de sfeervolle en praktische mogelijkheden van ledverlichting in jouw keuken.

Zien wat je kookt

Uiteraard begint het ontwerp van jouw keukenlichtplan ermee dat je goed zicht hebt tijdens het koken. Er is niets vervelender dan wanneer je in jouw eigen schaduw aan het aanrecht werkt. Daarom zijn ledspots op meerdere plekken in het plafond een aanrader. Je hebt de keuze uit vaste of kantelbare spots. Deze laatste hebben als voordeel dat je ze precies op jouw werkblad richt. Bovendien geniet je met dimbare spots na het koken tijdens het natafelen van gedimde sfeerverlichting. Heb je behoefte aan extra verlichting op jouw werkblad? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van ingebouwde ledspots onder jouw keukenkastjes. Of als je geen keukenkastjes hebt, kies dan voor mooie wandspots. Naast dat ze een decoratieve touch aan jouw keuken geven, hangen wandspots laag en schijnen ze direct op het aanrecht.

Een luxe uitstraling met ledverlichting

Omdat er met ledverlichting veel verschillende mogelijkheden zijn om op een sfeervolle manier de hele ruimte te verlichten, krijgt jouw keuken een luxe uitstraling. Ongezellige en donkere, onverlichte hoekjes of juist te fel verlichte plekken zijn verleden tijd. Dimbare spots in het plafond of onder kastjes of planken, al dan niet ingebouwd, geven een warm licht dat je naar eigen wens instelt. Daarnaast kun je met ledstrips een bijzonder effect creëren door ze bijvoorbeeld onder een plank, in een nis of onder een keukenkastje te plaatsen voor subtiele verlichting. Geen plekje blijft onverlicht in jouw keuken met ledlicht.

Sfeerlampen met led

Ledlicht in hanglampen boven het keukeneiland of boven de eettafel bijvoorbeeld zijn mooie sfeermakers. Het warme licht dat je naar wens dimt, kun je ook in decoratieve hanglampen gebruiken en is bovendien energiezuinig. Denk eens aan mooie houten hanglampen, of armaturen met verschillende gloeilampen voorzien van ledspiraallicht voor een trendy look. Maar ook kleine lampjes naast elkaar of juiste grote, gezellige hanglampen voor het landelijke gevoel. Met ledlampen creëer je elke sfeer die je maar wenst.

Bestel het gratis magazine

Ben je op zoek naar mooie en praktische verlichting voor jouw keuken? Bestel dan het gratis Keuken Kampioen magazine boordevol inspiratie, handig tips en al het nieuws op keukengebied.

Terug
Sluiten