Keukentrend Natuur in de keuken
Keukentrend - Natuur in de keuken

Keukentrend: natuur in de keuken

Met de nieuwste keukentrend halen we de natuur in onze keuken. We zien steeds meer natuur en groen in ons interieur, ook in de keuken winnen hout- en aardetinten gecombineerd met natuurlijke materialen aan populariteit en vormen ze de nieuwste keukentrend.

De warme aardekleuren zorgen voor een gezellige sfeer in de keuken. Het frisse groen van planten, bloemen en kruiden geeft het geheel een vrolijke touch en een huiselijk gevoel.

Lees hier meer over de nieuwste trend van natuur in de keuken.

Natuurlijke materialen

Er zijn verschillende natuurlijke materialen als basis voor jouw keuken, zoals beton, graniet en hout. Beton en graniet worden vooral gebruikt voor het aanrechtblad. Voor de keukenfronten wordt steeds vaker hout gebruikt. Vanwege de duurzaamheid, want hout gaat lang mee en is bij schade gemakkelijk te herstellen. Maar vooral ook vanwege de warme uitstraling van dit natuurproduct.

Natuurlijke kleuren

Daarnaast is er een ruime keuze aan houtkleuren en -soorten. In het kleurenpalet dat loopt van licht naar donker en van grijs- naar bruintinten, is er altijd wel een kleur te vinden die bij jouw smaak en interieur past. Bovendien bepaal je met de houtkeuze voor een groot deel de uitstraling van jouw keuken. Wil je een landelijke uitstraling? Dan is een houtsoort met duidelijke knoesten een aanrader. In een moderne keuken past een fijne houtstructuur goed.

Natuur in de keuken

Veel mensen houden al kruidenplantjes in hun keuken. Verse basilicum of bieslook is lekker en het staat vrolijk. Hetzelfde geldt voor planten en bloemen. Deze zijn allang niet alleen maar voorbestemd voor de huiskamer. Er zijn legio mogelijkheden om jouw planten of kruiden een plekje in jouw keuken te geven. Een paar kleine potjes met groen op het aanrecht kleden de keuken al aan. Wil je planten aan de muur hangen? Kijk dan eens naar de verschillende mogelijkheden van ophangsystemen. En een bos bloemen op een eiland staat altijd prachtig en feestelijk.

Bestel ons magazine voor meer inspiratie

Wil je meer inspiratie opdoen over de natuur naar jouw keuken brengen? Bestel dan hier ons gratis keukenmagazine. Dit staat vol met voorbeeldkeukens, leuke ideeën en handige tips!

Terug
Sluiten