Keukentrend Show uw servies
Keukentrends - servies

Keukentrend: laat jouw keukenservies zien!

De keukentrend van nu is om je keukenservies te laten zien in je keuken. Gebruik je servies als decor of vul lege plekken op om een knusse sfeer te creëren in jouw keuken met deze keukentrend.

De verschillende mogelijkheden zorgen ervoor dat voor iedere keukenstijl een passende oplossing te vinden is om je keukenservies mooi tentoon te stellen.

In dit blog laat Keuken Kampioen een aantal mogelijkheden zien waarmee je deze keukentrend zelf in huis haalt. Lees verder en laat je inspireren.

Show it all met deze keukentrend

Je keukenservies tonen kan op veel verschillende manieren. Sommigen willen dat alleen een deel van het servies zichtbaar is, terwijl anderen juist weer graag willen dat alles getoond wordt. Bij dit laatste kun je ervoor kiezen om planken aan de muur op te hangen en hier al je servies op te plaatsen. Dit geeft een huiselijke sfeer en wanneer je alles mooi bij elkaar zet en ordent ziet het er ook nog eens strak uit.

Voor een extra warme uitstraling kun je ook nog verlichting onder de planken plaatsen. Zo wordt het oog direct getrokken naar dit deel van je keuken. Een andere manier om al je servies te tonen is om een hele hoge kast in de keuken te plaatsen met glazen deuren. Wanneer je het servies hier mooi in zet krijgt jouw keuken direct een persoonlijke uitstraling.

Jouw servies direct bij de hand

Niets is handiger dan jouw servies direct bij de hand te hebben wanneer je aan het koken bent. Hang jouw pannen en/of keukengerei op aan haken boven het fornuis of aanrecht. Haken zijn handig, want hierdoor houd je meer ruimte over in jouw lades en kasten. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor haken die aan een stang hangen of kies ervoor om de haken direct in de muur te monteren. Haken die aan een stang hangen zorgen voor een nostalgische en klassieke stijl. Wil je liever een strakke haak? Kies dan voor een haak die direct bevestigd wordt aan de muur. De manier waarop je de pannen en/of keukengerei ophangt bepaalt jouw keukenuitstraling.

 

 

Creëer met deze keukentrend de uitstraling waar je naar op zoek bent

Deze keukentrend kan op iedere keukenstijl toegepast worden. Je bepaalt zelf hoe je deze trend toepast in jouw keuken. Graag geven wij je een paar voorbeelden, zodat je inspiratie opdoet wat je bij welke stijl kunt creëren. Heb je een industriële keukenstijl? Dan kun je bijvoorbeeld een industriële trolley in jouw keuken plaatsen waarop je servies neerzet. Ook kun je kiezen voor een open, ijzeren stellingkast waar je het servies in plaatst. Oude apothekerskasten zijn hier perfect voor. Die sluiten helemaal aan bij de industriële keukenstijl.

In een strakke en moderne keuken staat een glazen servieskast heel mooi. Zo wordt de uitstraling van de keuken doorgetrokken in het meubel waarin je het servies kunt laten zien. Voor een meer luxe uitstraling kies je voor een glazen servieskast met verlichting. Zo wordt jouw mooie servies ook nog eens bijzonder mooi opgelicht.

Wanneer je een nostalgische, klassieke keuken hebt, kies dan bijvoorbeeld om een hoekje van jouw werkblad op te vullen met jouw mooiste servies. Dit staat niet alleen huiselijk, maar is een echte toevoeging aan deze keukenstijl voor het tonen van jouw servies.

 

Meer inspiratie?

Wil je meer inspiratie opdoen voor het inrichten van jouw keuken waarbij je het servies op een mooie manier kunt laten zien? Vraag dan het Keuken Kampioen magazine aan. Hierin staan veel handige tips en trucs om jouw keuken in te richten. In de vele voorbeeldkeukens zie je bovendien hoe je de keukentrend eventueel zelf kunt inzetten in jouw eigen keuken. Het magazine vraag je hier gratis aan.

Terug
Sluiten