Handgrepen keuken: maak uw keuken compleet - Keuken Kampioen
Handgrepen
Bijpassende handgrepen

Handgrepen keuken: voor iedere stijl de juiste handgreep

Een keukengreep is een van de kleinste elementen in een keuken, maar daarmee niet de minst invloedrijke. Integendeel zelfs, keukengrepen hebben een grote impact op het uiterlijk en de afwerking van uw keuken.

Bent u op zoek naar een bijpassende keukengreep om uw keuken compleet te maken? Voor zowel de duurdere als de goedkopere keuken hebben we volop keuze.

Keukengrepen bepalen de look van uw keuken

handgrepen maken uw keuken compleet en springen direct in het oog. Omdat een handgreep op ieder keukenkastje of -lade te zien is, zijn keukengrepen erg van invloed op de uitstraling van uw keuken. Om deze reden is het dan ook van belang dat u niet alleen een fijne keukengreep kiest, maar ook een die past bij de stijl van uw keuken.

Benieuwd welke keukengreep nu eigenlijk bij welke stijl past? Om het u gemakkelijker te maken, hebben we dit op een rijtje gezet:

  • Modern. In een moderne keuken wordt vaak gekozen voor greeploze kasten. Vindt u dit niet mooi of niet handig? Dan zijn er voldoende minimalistische grepen waaruit u kunt kiezen. De platte greeplijst, een strakke RVS greep of stang en een eenvoudige vierkante platte knop zijn hier voorbeelden van.
  • Klassiek. Handgrepen voor de klassieke keuken zijn vaak wat sierlijker. Hierbij kunt u denken aan een komgreep, een kraanknop of een robuuste greep van gesmeed ijzer.
  • Landelijk. Knoppen, ringgrepen en retrogrepen passen dankzij hun grove en sierlijke uitstraling perfect in de landelijke sfeer. Wat betreft materiaal valt de keuze hierbij vaak op RVS.
  • Industrieel. Grove handgrepen voor de keuken zijn kenmerkend voor de industriële stijl. Een mooi voorbeeld is een robuuste greep waarin meerdere materialen, bijvoorbeeld metaal en hout, worden gecombineerd. Of u kiest voor een wat klassiekere of juist een strakkere greep is compleet afhankelijk van uw keukenstijl.

 

Meer inspiratie opdoen?

Nieuwsgierig naar ons grote aanbod keukengrepen? Vraag dan nu ons gratis keukenmagazine aan en ontdek welke keukengreep het beste bij uw keuken past.

Keuken Magazine

Nieuwe collectie 2018 in het gratis keuken magazine!

  • Heel veel voorbeeldkeukens 
  • Tips & trucs keukenontwerp
Terug
Sluiten