Handgrepen
Bijpassende handgrepen

Handgrepen keuken: voor iedere stijl de juiste handgreep

Een keukengreep is een van de kleinste elementen in een keuken, maar daarmee niet de minst invloedrijke. Integendeel zelfs, keukengrepen hebben een grote impact op het uiterlijk en de afwerking van jouw keuken.

Ben je op zoek naar een bijpassende keukengreep om jouw keuken compleet te maken? Voor zowel de duurdere als de goedkopere keuken hebben we volop keuze.

Keukengrepen bepalen de look van jouw keuken

Handgrepen maken jouw keuken compleet en springen direct in het oog. Omdat een handgreep op ieder keukenkastje of -lade te zien is, zijn keukengrepen erg van invloed op de uitstraling van jouw keuken. Om deze reden is het dan ook van belang dat je niet alleen een fijne keukengreep kiest, maar ook een die past bij de stijl van uw keuken.

Benieuwd welke keukengreep nu eigenlijk bij welke stijl past? Om het je gemakkelijker te maken, hebben we dit op een rijtje gezet:

  • Modern. In een moderne keuken wordt vaak gekozen voor greeploze kasten. Vind je dit niet mooi of niet handig? Dan zijn er voldoende minimalistische grepen waaruit je kunt kiezen. De platte greeplijst, een strakke RVS greep of stang en een eenvoudige vierkante platte knop zijn hier voorbeelden van.
  • Klassiek. Handgrepen voor de klassieke keuken zijn vaak wat sierlijker. Hierbij kun je denken aan een komgreep, een kraanknop of een robuuste greep van gesmeed ijzer.
  • Landelijk. Knoppen, ringgrepen en retrogrepen passen dankzij hun grove en sierlijke uitstraling perfect in de landelijke sfeer. Wat betreft materiaal valt de keuze hierbij vaak op RVS.
  • Industrieel. Grove handgrepen voor de keuken zijn kenmerkend voor de industriële stijl. Een mooi voorbeeld is een robuuste greep waarin meerdere materialen, bijvoorbeeld metaal en hout, worden gecombineerd. Of je kiest voor een wat klassiekere of juist een strakkere greep is compleet afhankelijk van jouw keukenstijl.

 

Meer inspiratie opdoen?

Nieuwsgierig naar ons grote aanbod keukengrepen? Vraag dan nu ons gratis keukenmagazine aan en ontdek welke keukengreep het beste bij jouw keuken past.

Plan een afspraak

Advies nodig voor je nieuwe keuken?

Wij helpen graag!

  • Afspraak in de showroom of bij je thuis
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat
Ontwerp jouw keuken in 3D

Ontwerp jouw nieuwe keuken in 3D

Ontwerp heel eenvoudig jouw ideale keuken.

  • Ontwerp zelf
  • Kies jouw eigen indeling
  • Bewaar je ontwerp
Terug
Sluiten