Keukenopstellingen voor iedere ruimte - Keuken Kampioen
Keukenopstellingen

De juiste keukenopstelling voor jouw keuken

Voor ieder huis bestaat de ideale keukenopstelling. Jij wilt toch ook over voldoende werkruimte beschikken, een goede werkhouding aan kunnen nemen en jouw keuken zo efficiënt mogelijk indelen?

Keukenopstellingen

De keukenopstelling bepaalt voor een belangrijk deel de uitstraling en sfeer in je keuken. Bovendien is de keuken indeling een praktische overweging. Iedere opstelling heeft namelijk zijn unieke, praktische voordelen. Denk bijvoorbeeld aan veel werk- en opbergruimte, alles direct bij de hand of een korte afstand tussen koelkast, kookplaat en vaatwasser. Keuken Kampioen vertelt je over de verschillende keuken modellen en geeft je handige tips voor de indeling van jouw keuken.    

Welke keukenopstellingen zijn er?

Er zijn verschillende soorten keukenindelingen. De basis is vaak een rechte keuken, oftewel één recht keukenblok tegen de wand. Hierop zijn verschillende uitbreidingen, zoals een hoekkeuken, L-keuken, U-keuken, G-keuken of parallel keuken. Ook een keuken met bar of kookeiland behoort tot de mogelijkheden. Meer weten over de verschillende keukenopstellingen en voorbeelden daarvan? Ontdek hier wat voor jou de ideale keukenopstelling is.

Keukens met bar

Een keuken met bar heeft een sfeervolle, open uitstraling. Dit zijn vaak woonkeukens waarin gekookt wordt, maar ook gegeten, gewerkt en geleefd. Daarnaast is de bar een praktische toevoeging aan je keuken die plaats biedt voor bijvoorbeeld je gasten.

Hoekkeukens

Hoekkeukens zijn veelzijdig en sfeervol. Doordat je zelf de lengte bepaalt van beide zijden, is deze keukenopstelling ook geschikt voor kleine ruimtes. In een hoekkeuken is alles binnen handbereik en wordt de ruimte optimaal benut, bijvoorbeeld met een carrouselkast in de hoek.

Eilandkeukens

Een eilandkeuken straalt luxe en ruimtelijkheid uit. In deze keuken heb je veel werk- en opbergruimte. Bovendien zijn er verschillende mogelijkheden, zoals een kookeiland, spoeleiland en schiereiland. Ook kun je kiezen voor een bar of aangrenzende tafel om een sfeervolle plek te creëren.

Parallel keukens

Een parallel keuken bestaat uit twee rechte keukenelementen die recht tegenover elkaar staan. Dat kunnen twee keukenblokken zijn, zodat je veel werkruimte hebt. Ook kun je kiezen om aan één zijde een kastenwand met inbouwapparatuur te plaatsen voor meer opbergruimte.

Daarom ga je naar Keuken Kampioen

Bij Keuken Kampioen helpen wij je graag met het vinden van jouw ideale keuken. Onze adviseurs zetten jouw wensen en ideeën om in jouw nieuwe keuken. Van begin tot eind staan we voor je klaar. 

U keukens

Een U-keuken is een ruime, sfeervolle en praktische keukenopstelling met drie aaneengesloten zijdes. Je geniet van extra veel werk- en opbergruimte. Bovendien heb je alles direct bij de hand in een U-keuken. Maak er een echte leefkeuken van door het toevoegen van een bar of eettafel.

Rechte keukens

De rechte keuken is een eenvoudige opstelling die bij uitstek geschikt is voor kleine en smalle ruimtes. Het keukenblok neemt namelijk weinig ruimte in beslag en biedt toch genoeg plek voor alle benodigde apparatuur.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een keukenopstelling?

Bij het uitzoeken van jouw ideale keukenopstelling draait het allereerst om de beschikbare ruimte. Heb je een relatief kleine of smalle ruimte? Dan kan een rechte keuken altijd, maar ook een hoekkeuken, L-keuken of parallelkeuken behoort tot de mogelijkheden. Slimme oplossingen zoals een carrouselkast, ingebouwde apothekerskast of smalle keukenkastjes maken dit mogelijk. Wanneer je de ruimte hebt, kijk dan eens naar een kookeiland of een ruime G-keuken. Ga ook na wat jouw wensen zijn voor gebruiksgemak. Heb je graag alles bij de hand en wil je snel kunnen schakelen tussen alle keukenelementen? Dan is een U-keuken of hoekkeuken een goede optie. Onze adviseurs helpen je graag verder met nog meer keuken indeling tips.

L keukens

De L-keuken heeft dezelfde, praktische voordelen als een hoekkeuken. Bij een L-keuken is de ene zijde vaak iets korter dan de andere. Hierdoor past de keuken goed in smalle ruimtes. Door te kiezen voor een carrouselkast maak je bovendien optimaal gebruik van de ruimte in jouw keuken.

G keukens

G-keukens zijn groot, praktisch en sfeervol. In deze keuken heb je extra veel werk- en opbergruimte. Er is één keukenelement dat vrij in de ruimte staat. Vaak zijn dat keukenkastjes met aan de andere kant een bar met krukken. Dankzij de ruime en gezellige opstelling is de G-keuken een echte woonkeuken.

Ontwerp uw eigen keuken

Ontwerp jouw eigen keuken

Maak nu geheel gratis een 3D ontwerp van jouw persoonlijke keuken. Kies de opstelling, kleur, keukenblad en nog veel meer met onze handige 3D ontwerp tool.

  • Bepaal zelf de look van jouw nieuwe keuken
  • een gratis 3d ontwerp in slechts 3 stappen
Bereken uw keukenprijs

Wat kost jouw nieuwe keuken?

Kies zelf wat je allemaal aan deze keuken wilt aanpassen of toevoegen en ontvang gratis en vrijblijvend een prijsindicatie van jouw persoonlijke keuken

  • KIES ZELF WAT JE ALLEMAAL IN DE KEUKEN WILT
  • ONTVANG BINNEN 5 MINUTEN EEN PRIJSINDICATIE
Widdershoven
23-05-2019

"Wij zijn heel vakkundig geholpen in de showroom aan de Maanweg in Den Haag. Onze keuken werd op de afgesproken tijd en bijna compleet geleverd, het ontbrekende deel (1 plint) werd, na contact met de klantenservice, snel geleverd. Wij zijn dan ook heel tevreden en bevelen de KeukenKampioen dan ook aan iedereen aan die het horen wil."

Beoordeling door bevestigde klant
Dinie de Wit
23-05-2019

"We hebben sinds 2 wkn een keuken van de keukenkampioen en wij zijn zeer tevreden.

A. van wegen de vriendelijke gesprekken en adviezen in de winkel.

B. van wegen de nette vlotte en zeer vriendelijke heren vd montage.

Alles volgens plan geleverd en gemonteerd dus echt super tevreden zeker een aanrader om eens lans te gaan als je opzoek bent naar een nieuwe keuken.

 

Bij deze spec een bedankje voor Jon vd vesteging Purmerend voor je geduld en service.

Gr Dini de wit"

Beoordeling door bevestigde klant
Mertens
23-05-2019

"Snelle levering , precies als besproken en besteld . Goede en nette montage"

Beoordeling door bevestigde klant

Lees alle reviews
Terug
Sluiten