Eilandkeukens voor de echte kookliefhebbers - Keuken Kampioen
Eilandkeukens

Eilandkeukens met schiereiland of kookeiland?

Eilandkeukens zijn tegenwoordig erg populair. Het kookeiland vormt vaak de centrale plek in de keuken, de plaats waar mensen samen eten of de plaats waar de dag wordt doorgenomen.  Wanneer je graag een eilandkeuken wilt kun je kiezen voor een eiland keuken met schiereiland of kookeiland. Een schiereiland zit vast aan de rest van je opstelling, een kookeiland staat los en vrij in de ruimte. Benieuwd welke variant het beste bij u past? Wij geven u graag advies!

Wanneer u kiest voor een kookeiland is het belangrijk om goed na te denken over de aansluitingen bij het eiland. Wil je bijvoorbeeld een wasbak in het eiland of een kookplaat? Dan is het belangrijk om hier in het leidingschema alvast rekening mee te houden. Onze adviseurs kunnen hier uiteraard bij helpen.

3 voordelen van eilandkeukens op een rij

Keukens met een eiland zijn niet alleen een lust voor het oog, maar bieden ook veel voordelen:

✓  Extra werk- en opbergruimte: een eilandkeuken is ideaal voor de echte kookliefhebbers die een hele verzameling aan keukengerei hebben en alle ruimte nodig hebben om te koken. Het eiland biedt namelijk extra werk- en opbergruimte.

✓  Betrek de keuken bij de woonkamer: wanneer u voor een eilandkeuken kiest in een open keuken hoeft u niet meer met uw rug naar familie of vrienden in de woonkamer toe te staan. Zo kunt u tijdens het koken gezellig contact blijven houden met de rest van het gezin of uw visite die in de woonkamer zit.

✓  Multifunctioneel: een keukeneiland kan niet alleen gebruikt worden tijdens het koken, maar kan ook dienen als bar wanneer u een aantal barkrukken aanschaft. Zo kunt u in de ochtend een lekker kopje koffie drinken aan de bar of 's avonds gezellig borrelen met wat vrienden.

Welke eilandkeuken past bij u?

Eiland keukens zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en zoals genoemd met een schiereiland of juist met een los kookeiland. Daarnaast kunt u kiezen voor een eiland met kookplaat of een eiland met spoelbak. Keuze te over maar wat past er bij u thuis en wat sluit aan bij uw wensen? 

Een keuken met een kookeiland

Het koken zelf staat meestal voorop, maar het kookeiland geldt ook vaak als middelpunt van gezelligheid. Aan het einde van de dag even bijpraten aan het aanrecht onder het genot van een glas wijn of in de ochtend samen een snel ontbijtje doen voordat de drukte van de dag begint, het is een plek waar je graag aanschuift, een centraal punt in het huis. Er wordt vaak gekozen voor een eilandkeuken wanneer de ruimte ook in contact staat met het woongedeelte. Tijdens het koken blijf je dan gezellig onderdeel van de rest van het huishouden. 

Afmetingen kookeiland

Een vrijstaand kookeiland is ook nog eens erg praktisch. Door de bewegingsruimte rondom het kookgedeelte kunt u namelijk makkelijker en actiever uw keukenapparatuur bedienen. Ook biedt het vaak extra werk- en kastruimte. Naast dat het een kookeiland erg modern oogt is het dus ook nog eens erg praktisch.

Keuken met schiereiland

Het koken zelf staat meestal voorop, maar het kookeiland geldt ook vaak als middelpunt van gezelligheid. Aan het einde van de dag even bijpraten aan het aanrecht onder het genot van een glas wijn of in de ochtend samen een snel ontbijtje doen voordat de drukte van de dag begint, het is een plek waar je graag aanschuift. Het is verstandig om u goed te laten adviseren door een Keuken Kampioen adviseur over de functionaliteit en soort aanrechten die deze gezelligheid mogelijk maken.

Kookeiland met tafel

Wanneer u graag een woonkeuken wilt is een eilandkeuken een goede keus. Door het open karakter van een eilandkeuken ben je, terwijl je aan het kookeiland staat, nog steeds in contact met het gezelschap in het woongedeelte. Om dit nog extra versterken kiezen veel mensen ervoor om de eettafel haaks op het vrijstaande kookeiland te zetten. Een kookeiland met een tafel moet natuurlijk wel in de ruimte passen. Wij tekenen het graag voor u uit zodat u goed kunt inschatten of dit voor uw ruimte een optie is. 

Zelf uw keukenopstelling bepalen?

  • Binnen 5 minuten een 3D ontwerp 
  • Kies stijl opstelling en indeling
  • Ontwerp bewaren en printen
Terug
Sluiten