Kookeiland

Een kookeiland is de ultieme manier om van je keuken een sfeervolle woonkeuken te maken. Je creëert namelijk een centrale plek om te eten, koken, werken en vooral samen te zijn. Terwijl je aan een keukeneiland kookt, blijf je gezellig in contact met familieleden en vrienden omdat zij aan het aangrenzende bargedeelte of eettafel zitten. Naast sfeer en gezelligheid, staat een keuken met kookeiland voor luxe en exclusiviteit. Wil je meer weten over de veelzijdige eiland keukens? Keuken Kampioen vertelt je over de mogelijkheden van deze keukenopstelling.

Probeer verschillende kookeilanden in 3D

 • Direct zonder installatie aan de slag
 • Gratis professioneel keukenontwerp in 3D
 • Uitgebreide keuze uit verschillende keukenbladen

Waar moet je op letten bij een kookeiland?

Houd er rekening mee dat een keukeneiland meer oppervlakte inneemt. Toch kan je met een klein kookeiland of een schiereiland al een heel eind komen. Zolang je één meter ruimte rondom het keukenblok behoudt, kun je comfortabel blijven bewegen in de keuken. Houd er ook rekening mee dat er leidingen verlegd moeten worden wanneer je kiest voor een kookeiland met kookplaat en een spoelbak.

 

Veelgestelde vragen

 • Soorten kookeilanden

  Een kookeiland is het centrale middelpunt van een keuken. Omdat het keukenblok vrij staat in de ruimte creëer je een gezellige woonkeuken. Het is een warme plek waar je met familieleden, je partner of vrienden samenkomt om te koken, eten en te genieten. De voordelen van een eilandkeuken is dat je eenvoudig het eetgedeelte in het woongedeelte betrekt. Je kunt zelfs van een L-keuken een U-keuken maken door het keukeneiland hieraan vast te zetten. Je creëert op deze manier een sfeervolle leefkeuken die luxe uitstraalt. Daarnaast heb je alles bij de hand en je kunt de ruimte op talloze manieren indelen en stijlen

 • Wat kost een los kookeiland?

  De gemiddelde prijs van een keukeneiland is afhankelijk van veel factoren. De prijs van een keukeneiland wordt namelijk bepaald door het materiaal, grootte en keukenapparatuur. Wil je graag een prijsindicatie van de kosten voor jouw nieuwe keuken? Maak dan gebruik van onze budgetplanner. In een paar stappen krijg je een goed beeld van wat een eiland keuken gaat kosten. Kijk ook eens naar onze keukens met kookeiland opstelling, zo kun je al wat inspiratie opdoen voor jouw nieuwe (eiland) keuken!

 • Hoeveel ruimte heb je nodig voor een kookeiland?

  De grootte van een kookeiland kan behoorlijk variëren per keuken. Gelukkig kunnen wij dankzij onze eigen fabriek in Duitsland je keuken precies op maat maken, hierdoor kunnen wij ervoor zorgen dat een eiland keuken in een kleine ruimte past. Dit kan zolang er voldoende bewegingsruimte is van minimaal één meter rondom het eiland. Gemiddeld is een keukeneiland ongeveer 2 meter breed en 1 meter diep. Bij een kleine ruimte adviseren wij voor een klein eiland of schiereiland dat aan één zijde grenst aan de wand. Meer ruimte tot je beschikking? Kies dan gerust een groot kookeiland met een bar of juist andere extra elementen zoals een wandkast met inbouwapparatuur.

Kom langs in de winkel
en ontdek het hele assortiment

Functioneel kookeiland

Een eiland keuken biedt volop werk- en opbergruimte, doordat er aan vier zijden gewerkt kan worden en de lades / onderkasten veel opbergruimte creëren. In de basis is een keukeneiland een los, rechthoekig keukenblok met een kookplaat, spoelbak en vaatwasser. Daarnaast kan een keukeneiland gecombineerd worden met elementen zoals inbouwverlichting en stopcontacten.
Wil je graag een keukenblok tegen de wand én een eiland? Denk dan er dan aan om een kookeiland met inductiekookplaat te kiezen of ga voor een spoeleiland. In dit geval is alleen de spoelbak in het vrijstaande keukeneiland verwerkt. Zo creëer je een functioneel kookeiland en heb je meer werkruimte op je werkblad van het keukenblok. 

 

Kookeiland met zitgedeelte

Je kunt het functionele kookeiland ook omdraaien, zo creëer je een kookeiland met veel werkruimte. Wil je graag kunnen eten en borrelen rondom het eiland? Kijk dan eens naar een kookeiland met bar. Het voordeel van een keuken met bar is dat je gesprekken kunt voortzetten met familieleden of gasten terwijl je in de keuken staat.

 

Keukenstijlen

Een keukeneiland is op verschillende manieren vorm te geven qua opstelling, stijl en apparatuur. Een kookeiland is in iedere keukenstijl te verwerken, zolang de ruimte het toestaat. Een landelijke keuken met een kookeiland is bijvoorbeeld een mooie combinatie, omdat het eiland voor een open en gemoedelijke uitstraling zorgt. In de moderne keukens zien we regelmatig een kookeiland terug, deze keukens zijn vaak greeploos en met een eiland creëer je een strakke uitstraling. Een eiland is in iedere keukenstijl te creëren: van een houten keuken tot in een design keukenindustriele keuken tot zelfs een kleine keuken
 

 

Kom langs voor een persoonlijk advies

Ben je op zoek naar een kookeiland? Onze keukenadviseurs helpen je graag met alle vragen en voorzien je van handige tips. Maak een afspraak in een showroom in de buurt en bekijk ons ruime aanbod eiland keukens in het echt. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek helpen onze professionals om jouw wensen te vertalen naar jouw ideale eilandkeuken.