Keukenbladen in alle soorten en maten - Keuken Kampioen
Keukenbladen

Keukenbladen

Het keukenblad is een essentieel onderdeel van de keuken. In de eerste plaats vanuit praktisch oogpunt, omdat een aanrechtblad met name dient voor de kookvoorbereidingen. Minstens net zo belangrijk is de uitstraling van het keukenblad. Hiermee zet je de toon voor jouw keukenstijl. Keuken Kampioen heeft keukenbladen in alle soorten en maten, variërend in materiaal, kleur, dikte, formaat en randafwerking. Wil jij een keukenblad kopen, maar weet je nog niet wat voor iets? Bekijk hieronder alvast onze verschillende werkbladen. Daarnaast geeft Keuken Kampioen je tips en inspiratie, zodat je ontdekt waar op te letten bij het kiezen van je nieuwe keukenblad. 

 
Houtlook keukenbladen
 
Granieten keukenbladen
Granieten keukenbladen
 
Composieten keukenbladen
Composieten keukenbladen
 
kunststof werkblad
Kunststof keukenbladen
 
Glazen keukenbladen
Glazen keukenbladen
 
Keramieken keukenbladen
Keramieken keukenbladen
 
Marmerlook keukenbladen
 
betonlook
Betonlook keukenbladen
 
Terrazzo keukenbladen

Soorten keukenbladen

Het keukenblad materiaal bepaalt voor een groot deel de uitstraling ervan. Zo oogt een betonnen werkblad stoer en robuust, terwijl een houten werkblad warmte en sfeer uitstraalt. Houd je van een natuurlijke, tijdloze look? Dan is een granieten werkblad wat voor jou.

Keukenbladen van natuurlijke materialen, zoals steen en hout, zijn vaak wat prijziger. Wanneer je budget beperkt is en je toch erg van deze natuurlijke uitstraling houdt, is een kunststof keukenblad de ultieme oplossing. Dankzij geavanceerde bewerkingstechnieken is een kunststof blad met hout- of steenlook bijna niet meer van echt te onderscheiden.

Je profiteert dan van een goedkoop keukenblad met hetzelfde, stijlvolle uiterlijk. Houd je van luxe en exclusiviteit? Kies dan voor een glazen werkblad of keramieken blad met marmerlook. 

Formaat, dikte en randafwerking

Naast de verschillende soorten keukenbladen kies je ook uit diverse formaten. De afmetingen zijn met name afhankelijk van de ruimte die je hebt. Wil je graag een extra grote koelkast, spoelbak, fornuis of kastenwand? Dit gaat ook ten koste van de ruimte in de keuken voor het werkblad. Voldoende werkruimte is essentieel wanneer je graag uitgebreid kookt of met meerdere personen tegelijkertijd wilt koken.

Heb je in de breedte geen ruimte meer? Kies dan voor een extra diep werkblad. Een bijkomend voordeel van een diep keukenblad is dat je niet snel je hoofd stoot aan bijvoorbeeld de bovenkastjes of afzuigkap. Je zou zelfs voor grotere bovenkasten kunnen kiezen bij een diep werkblad, waardoor je ook nog van meer opbergruimte profiteert.

Extra details zijn de dikte en randafwerking. Een modern keukenblad is bijvoorbeeld vaak wat dunner en heeft een strakke, hoekige rand. Een stijlvolle spatrand voor het keukenblad maakt het geheel compleet.

Onderhoud van een keukenblad 

Dagelijks het keukenblad schoonmaken is voor ieder materiaal belangrijk om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Dat kan eenvoudig met een vochtige doek en een goed reinigingsmiddel. Echter vergen sommige aanrechtbladen meer onderhoud. Met name natuurlijke materialen als hout en natuursteen zijn erg onderhoudsgevoelig.

Een voorbeeld van een goed reinigingsmiddel zonder schuurmiddelen is Clean Pro, te bestellen bij Like2Cook.

Naast een dagelijkse reiniging is ook periodiek onderhoud van belang om het werkblad in optimale conditie te houden. Zorg daarom dat je de juiste onderhoudsproducten voor je keukenblad in huis haalt. Bekijk de pagina's over de verschillende keukenbladen voor meer onderhoudstips.

Kosten van een keukenblad

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar wat kost een aanrechtblad nu eigenlijk? De belangrijkste factor voor het kostenplaatje is het materiaal. Wanneer je op zoek bent naar goedkope  aanrechtbladen, is het verstandig om voor een materiaal als kunststof te gaan. De kostprijs is ook afhankelijk van het formaat en de dikte. Logischerwijs geldt: hoe groter en dikker het werkblad, hoe prijziger. Een keukenblad op maat is ook relatief duur. Om kosten te besparen zou je eerst een keukenblad in een standaardformaat uit kunnen zoeken en daar de rest van de keuken op afstemmen qua afmetingen.

Wil je jouw huidige keukenblad vervangen? Dan is het alleen mogelijk om deze op maat te laten maken vanwege de openingen voor je kookplaat en spoelbak. Een keukenblad plaatsen brengt ook kosten met zich mee. Heb je twee rechterhanden? Overweeg dan om de montage zelf te doen. Natuurlijk kun je het blad ook voor een scherpe prijs door een van onze ervaren monteurs laten plaatsen. 

Kom naar de showroom

Wil je meer informatie over onze keukenbladen? Kom dan naar een van onze showrooms. Onze adviseurs staan hier klaar om je van een persoonlijk en deskundig advies te voorzien. Bovendien kun je hier verschillende voorbeelden van keukenbladen bekijken. Zo kom je makkelijker tot een keuze.

Terug
Sluiten