Terrazzo keukenblad

Terrazzo keukenbladen

Een Terrazzo keukenblad, ook wel granito keukenblad genoemd, heeft een unieke uitstraling en komt perfect tot zijn recht in landelijke keukens. Terrazzo is een oude techniek dat stamt uit Italië. Bij deze techniek gebruikten Venetiaanse arbeiders restmateriaal uit de marmergroeven om terrassen te maken. Terrazzo betekent dan ook ‘terras’ in het Italiaans. Deze techniek is overgewaaid naar Nederland en wordt met name toegepast op vloeren en keukenbladen. Een granito aanrechtblad heeft zowel veel esthetische als praktische voordelen. Wil je meer weten over de voordelen, mogelijkheden, de kosten en het onderhoud van een Terrazzo aanrechtblad en Terrazzolook keukenbladen? Lees dan verder. Wij vertellen het je graag.

Een greep uit ons assortiment terrazzo(look) keukenbladen

De voor- en nadelen van een Terrazzo keukenblad

Voordelen
Nadelen
Voordelen
Hard materiaal

Terrazzo is een hard materiaal dat met het juiste onderhoud erg lang meegaat.

Repareerbaar

Als een van de weinige materialen is Terrazzo repareerbaar.

Licht vlekgevoelig

Vuil en vlekken krijgen vrijwel geen kans zich te hechten vanwege het gladde oppervlak. Daarnaast is het blad eenvoudig schoon te vegen. Laat vocht echter nooit lang op het blad liggen.

Nadelen
Regelmatig onderhoud

Een Terrazzo werkblad dien je regelmatig te behandelen met een speciaal middel voor Terrazzo oppervlakken en vergt daarmee meer onderhoud dan vele andere materialen.

Niet volledig vochtbestendig

Laat vocht nooit te lang op het aanrechtblad liggen. Dit kan het blad onherstelbaar beschadigen.

Soorten Terrazzo keukenbladen

Het materiaal Terrazzo bestaat uit restjes marmer die samengevoegd worden tot een nieuw materiaal. Dit is ontstaan als low budget oplossing voor mensen die normaal marmer niet konden betalen. Tegenwoordig wordt er veel voor deze structuur gekozen vanwege de unieke uitstraling. Naast Terrazzo aanrechtbladen kun je ook kiezen voor een Terrazzolook aanrechtblad. In dit geval is het blad gemaakt van een ander materiaal maar beschikt over een toplaag met Terrazzo structuur. 

Het materiaal Terrazzo kun je op diverse manieren in de keuken verwerken. Naast een Terrazzo keukenblad kun je ook kiezen voor een Terrazzo keukenvloer of spatwand. Eén ding is zeker: Terrazzo geeft jouw keuken een traditionele en unieke uitstraling. Terrazzo bestaat namelijk uit een mix van graniet- en marmerkorrels waaraan stukjes glas en kleurpigmenten worden toegevoegd. Zo ontstaat er de gewenste kleur en structuur. Ieder granito aanrecht ziet er dus anders uit en is uniek in zijn soort.

De Terrazzo aanrechtbladen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en samenstellingen. Voor een rustige sfeer kun je kiezen voor licht gesteente met weinig kleurcontrast. Mag het Terrazzo werkblad van jou erg opvallen? Kies dan voor een Terrazzo aanrechtblad met een groot kleurcontrast waarin zowel erg licht als erg donker gesteente is verwerkt. Een Terrazzo aanrecht is compleet naar eigen wens te verwerken in onder andere de moderne keuken, landelijke keuken, industriële keuken en design keuken.

Het onderhoud en de prijs van Terrazzo keukenbladen

Ieder Terrazzo keukenblad wordt geheel met de hand gemaakt met natuurlijke materialen. Dit vergt veel arbeidsuren en is erg prijzig, waardoor er vaker wordt gekozen voor een Terrazzolook keukenblad. Dit keukenblad heeft precies dezelfde uitstraling als een Terrazzo keukenblad, maar is dan gemaakt van een ander materiaal. 

Een Terrazzo aanrechtblad onderhoud je dagelijks door middel van een sopje met mild schoonmaakmiddel en dien je ieder kwartaal met een speciaal Terrazzo middel te behandelen. Terrazzolook werkbladen worden meestal gemaakt van kunststof of composiet. Een Terrazzo blad van kunststof is een betaalbaar alternatief. Kunststof werkbladen vereisen daarnaast ook veel minder onderhoud dan 100% Terrazzo aanrechtbladen. Terrazzo van composiet vereist wat meer onderhoud dan kunststof, maar nog steeds minder dan echte Terrazzo keukenbladen. Je kunt er ook voor kiezen om het Terrazzo blad te laten uitvoeren in graniet of keramiek. Bekijk de verschillende pagina’s om het onderhoud per materiaalsoort te bekijken.

Een Terrazzolook aanrechtblad is qua prijs vaak een stuk voordeliger dan een echt Terrazzo werkblad. Een Terrazzolook keukenblad die gemaakt is van kunststof is bijvoorbeeld goedkoper dan een 100% granito keukenblad. Kunststof is hiermee de meest voordelige optie. Daarna komt een Terrazzolook werkblad van composiet. Qua prijs is een 100% Terrazzo blad de minst voordelige optie. Het is dus belangrijk om te weten welk bedrag je aan de Terrazzolook wilt besteden. Heb je behoefte aan persoonlijk advies? Maak dan een afspraak met een van onze deskundige adviseurs. Zij luisteren naar jouw wensen en helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Zij houden hierbij uiteraard rekening met jouw budget en kijken welk materiaal hier het beste op aansluit.

Combineren met kleuren en materialen

Aangezien Terrazzo aanrechtbladen verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en samenstellingen, is het erg eenvoudig te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Terrazzo aanrechtblad met weinig kleurcontrast. Dit blad heeft hierdoor een rustige uitstraling, wat goed te combineren is met ietwat drukke en opvallende keukenkastjes. Wil je juist het blad op laten vallen? Kies dan voor een Terrazzo blad met een groot kleurcontrast en combineer deze met keukenkastjes in een rustige kleur en materiaal. Dankzij de vele combinatiemogelijkheden kun je met een Terrazzo blad iedere gewenste stijl creëren.

Hulp nodig bij het kiezen of onderhouden van je Terrazzo keukenblad?

Zijn de unieke Terrazzo keukenbladen iets voor jou of wil je hier meer inspiratie voor opdoen? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms en ontdek de mogelijkheden bij Keuken Kampioen. Onze keukenadviseurs helpen je graag met het uitzoeken van jouw droomkeuken met Terrazzo werkblad en zullen je van een persoonlijk en deskundig advies voorzien. De keukenadviseurs kunnen geheel gratis en vrijblijvend een mooie 3D tekening voor jouw keuken met Terrazzo keukenblad maken. Ook kun je in de winkel verschillende voorbeelden van aanrechtbladen bekijken en vergelijken. Hopelijk tot ziens!

 

Plan een afspraak

Advies nodig voor je nieuwe keuken?

Wij helpen graag!

  • Afspraak in de showroom of bij je thuis
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat
Ontwerp jouw keuken in 3D

Ontwerp jouw nieuwe keuken in 3D

Ontwerp heel eenvoudig jouw ideale keuken.

  • Ontwerp zelf
  • Kies jouw eigen indeling
  • Bewaar je ontwerp
Terug
Sluiten