betonnen keukenblad

Betonlook keukenbladen

Betonlook aanrechtbladen zorgen dankzij het stoere design voor een unieke uitstraling in jouw keuken. Het materiaal beton is daarnaast robuust en industrieel. In een industriële keuken komt dit materiaal dan ook perfect tot zijn recht. Wil jij genieten van deze sfeer van beton maar tegen een betaalbare prijs? Dan is een betonlook aanrechtblad ongetwijfeld iets voor jou. Dit betaalbare alternatief heeft namelijk de exclusieve uitstraling van beton, maar is gemaakt van een ander, vaak goedkoper, materiaal. Ook is dit materiaal vaak eenvoudiger te onderhouden dan een echt betonnen blad. Wil je meer weten over de mogelijkheden, het onderhoud en de kosten van een betonlook keukenblad? Lees dan verder. We vertellen het je graag.

De voor- en nadelen van een betonlook aanrechtblad

Voordelen
Nadelen
Voordelen
Lichter in gewicht

Betonlook aanrechtbladen zijn, vergeleken met een echt betonnen aanrechtblad, licht in gewicht en daarom zeer geschikt als werkblad in de keuken. 

Vlekbestendig en waterdicht

Een betonlook aanrechtblad heeft een dichte structuur en is waterdicht. Hierdoor is het vlekbestendig en zeer hygiënisch. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een aanrechtblad van beton.

Ieder blad is uniek

Een aanrechtblad met betonlook is in vele kleuren te verkrijgen en is uniek dankzij zijn betontekening. 

Nadelen
Regelmatig onderhoud

Ondanks dat een betonlook aanrechtblad weinig onderhoud vergt ten opzichte van een betonnen keukenblad, dien je het toch regelmatig bij te houden. De beton ciré of betonstuc toplaag kan namelijk wel slijtage vertonen.

De kosten van een betonlook aanrechtblad

Een betonlook keukenblad heeft een aantrekkelijk prijskaartje ten opzichte van een betonnen aanrechtblad. Een betonlook aanrechtblad wordt namelijk vaak gemaakt van een goedkoper materiaal en wordt behandeld met een betonstuc of beton cire toplaag. Hierdoor heeft het de uitstraling van echt beton, maar is het een goedkoper alternatief. Kunststof is namelijk een stuk goedkoper dan natuurlijke materialen, zoals een 100% betonnen keukenblad. Bij een kunststof keukenblad betaal je rond de €300 per strekkende meter. De betonnen aanrechtblad kosten zijn al snel €700 per strekkende meter. Bij een betonnen aanrechtblad is de prijs dus direct een stuk hoger. Kies je voor een betonlook aanrechtblad? De prijs per strekkende meter zal dan ongeveer tussen deze twee prijzen in vallen. De betonlook aanrechtblad kosten hangen namelijk af van het gekozen materiaal en de manier van afwerking.

 

Een betonnen aanrechtblad behandelen en onderhouden

Een betonlook aanrechtblad behandelen is aanzienlijk anders dan het onderhoud van een betonnen keukenblad. Een betonlook werkblad is namelijk vaak gemaakt van kunststof en moet dan ook als kunststof onderhouden worden. Naast een aanrechtblad in betonlook van kunststof kun je ook kiezen voor een composiet betonlook werkblad. Een betonlook keukenblad van kunststof gaat langer mee als je deze op de juiste manier onderhoudt. Dit doe je door dagelijks het oppervlak te reinigen met een vochtig doekje en allesreiniger. Daarnaast is het goed om het materiaal periodiek te onderhouden met de aanbevolen onderhoudsset OHSET D. Ga je hardnekkige vlekken en kalkaanslag te lijf? Gebruik dan spiritus of wasbenzine en vergeet vooral niet om altijd ruim na te spoelen. Gebruik bij het schoonmaken van een betonlook werkblad van kunststof nooit schuurmiddelen of een schuurspons, zodat de toplaag van het betonlook aanrechtblad mooi intact blijft. Is het blad toch beschadigd? In dit geval kun je opnieuw het betonnen aanrechtblad impregneren.

Combineren met kleuren en materialen

Een betonlook keukenblad is eenvoudig te combineren met diverse kleuren en materialen. Dankzij de industriële en robuuste look geeft een betonnen werkblad jouw keuken altijd een exclusieve uitstraling. De mooie grijze kleur van beton combineer je eenvoudig met allerlei interieurstijlen. Als je helemaal dol bent op beton dan kies je voor een volledige betonlook keuken. Als je liefhebber bent van de landelijke interieurstijl kun je kiezen voor een houten keuken met een betonnen keukenblad. Hierbij wordt in de keuken hout gecombineerd met beton waardoor er een speels, maar samenhangend geheel ontstaat.
Een witte keuken met betonlook blad is bij uitstek geschikt voor een moderne of klassieke keukenstijl. Een andere populaire optie is een zwarte keuken met betonlook werkblad. Hiermee worden de stoere aspecten maximaal benadrukt en valt het natuurlijke betonnen werkblad mooi op. We zien bijvoorbeeld vaak een betonnen aanrechtblad met spoelbak en een kookeiland met beton. Kortom, er zijn veel opties en mogelijkheden om de betonlook in jouw keuken te verwerken.

Handgemaakte keuken met betonlook aanrechtblad

Een handgemaakte keuken met betonlook aanrechtblad zorgt voor een unieke uitstraling in de ruimte. Een betonlook aanrechtblad kan namelijk volledig naar jouw wensen worden samengesteld. De gewenste maat, afwerking en kleur kies je helemaal zelf. Ook kun je een keukenblad met betonlook zelf maken. Hiervoor moet je een betonstuc of beton cire toplaag aanbrengen op je huidige werkblad. Echter moet je hier wel rekening houden met bijvoorbeeld de kleurstoffen, de waterbestendigheid en hardheid. Om er zeker van te zijn dat de handgemaakte keuken met betonlook aanrechtblad volledig naar jouw wens is, kun je dit het beste uitbesteden aan een ervaren klusser. Kies jij voor een betonlook aanrechtblad in combinatie met een hoogglans keuken voor een moderne uitstraling? Of ga je liever voor een betonlook in een industriële keuken? Alles is mogelijk en op maat te maken!

Wil je meer informatie over het betonlook aanrechtblad?

Is een betonlook aanrechtblad iets voor jou? Kom dan langs in een van onze showrooms en ontdek de betonlook werkbladen met eigen ogen. Maak altijd een afspraak met een keukenadviseur, zodat zij goed de tijd nemen om jou te voorzien van een uitgebreid en persoonlijk advies. De keukenadviseurs kunnen geheel gratis en vrijblijvend een mooie 3D tekening voor jouw keuken met betonlook aanrechtblad maken.

 

Plan een afspraak

Advies nodig voor je nieuwe keuken?

Wij helpen graag!

  • Afspraak in de showroom of bij je thuis
  • Persoonlijk en uitgebreid advies op maat
Ontwerp jouw keuken in 3D

Ontwerp jouw nieuwe keuken in 3D

Ontwerp heel eenvoudig jouw ideale keuken.

  • Ontwerp zelf
  • Kies jouw eigen indeling
  • Bewaar je ontwerp
Terug
Sluiten