Alles over een betonnen keukenblad – Keuken Kampioen
betonnen keukenblad
Betonnen keukenblad

Betonnen keukenblad

Betonnen keukenbladen zijn de laatste jaren in populariteit gestegen. Het is een mooi natuurproduct, dat bestaat uit speciaal cement. Hierdoor is het keukenblad sterk en duurzaam.

Daarnaast heeft dit blad een stoere en robuuste uitstraling, wat een heel mooi industrieel karakter geeft aan jouw keuken. Zo past dit keukenblad in verschillende keukenstijlen.

Heb je interesse in een betonnen keukenblad? Lees dan op deze pagina er meer over.

Robuust karakter

De laatste jaren is een betonnen keukeblad enorm in opmars. Dit is mede te danken aan het robuuste, stoere karakter van beton. Daarnaast is een betonnen keukenblad, zoals genoemd, toepasbaar in verschillende keukenstijlen. Door het egale oppervlak gaat beton perfect op in het strakke lijnenspel van een moderne keuken. Maar ook in een landelijke keuken komt deze materiaalsoort goed tot zijn recht.

Eigenschappen van een betonnen keukenblad

Omdat betonnen keukenbladen gegoten worden, zijn ze beschikbaar in grote maatvoeringen. Zo is de maximale lengte van dit blad 4 meter, bij de diepte is dit 1,20 meter. De betonnen werkbladen van Keuken Kampioen zijn gemaakt van een innovatieve betonsoort met glasvezelwapening. Daarnaast worden alle bladen voorzien van een vuilafstotende coating, wat een eerste bescherming biedt tegen vlekken. Goed om te weten is dat tijdens het productieproces wat kleur- en structuurverschil kan ontstaan en de kleur dus nooit 100% overeenkomt met hetgeen je in de showroom ziet. Een voordeel is dan weer dat het materiaal in de loop der jaren zijn structuur en kleur goed vasthoudt. Beton is tamelijk hittebestendig, maar wij raden aan dat je alsnog gebruik maakt van onderzetters bij bijvoorbeeld hete pannen. Daarnaast is een betonnen keukenblad krasgevoelig, dus ook het gebruik van een snijplank is aan te raden.

Hygiëne

Door de poreuze aard van beton is dit keukenblad behoorlijk vlekgevoelig. Zoals eerder genoemd is de eerste bescherming tegen deze vlekken een beschermende coating. Met het juiste onderhoud zorg je ervoor dat jouw betonnen keukenblad vele jaren mee kan. Wij geven je daarom graag een aantal praktische tips. Voor dagelijks onderhoud kun je het blad het beste schoonmaken met een vochtig doekje en zacht schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger. Heb je last van hardnekkige vlekken, doe dan een beetje Glorix op de vlek en dek deze vervolgens af met een natte doek. Laat dit een uur intrekken. Neem het keukenblad vervolgens af met schoon water.

Kom naar de showroom

Heb je interesse in een betonnen keukenblad en wil je bijvoorbeeld meer weten over de eigenschappen? Kom dan naar één van onze showrooms. Onze adviseurs staan voor je klaar om je te helpen met deskundig advies.

Nieuwe collectie 2019 in het gratis keuken magazine!

  • Heel veel voorbeeldkeukens 
  • Tips & trucs keukenontwerp
  • Stuur mij een keukenmagazine
Terug
Sluiten